Política

Catalunya reflexiona a les places

Més de 300 municipis s’han sumat a la proposta de Tsunami de desobeir i muntar activitats culturals i socials el dia abans de les eleccions

La JEC afirma que les juntes provincials i la Generalitat han de garantir-ne la neutralitat

Crida per mobilitzar-se els dies 11, 12 i 13 de novembre

Més de 300 municipis han organitzat centenars d’activitats, informava ahir Tsunami Democràtic al seu compte de Telegram sobre la seva proposta de convertir el 9-N en una jornada de desobediència a la Junta Electoral Central (JEC) i omplir les places dels municipis, de les quatre de la tarda fins a les deu de la nit, en una jornada política, cultural i festiva, trencant la tradicional reflexió. L’endemà, el 10-N, tothom a votar, ja que malgrat que els Mossos d’Esquadra van especular que es podria envair els centres de votació, els anònims promotors d’aquesta plataforma de mobilitzacions contra la sentència del Suprem als independentistes catalans ho van negar en rodó.

El PP va demanar a les juntes electorals provincials la suspensió dels actes, que és ben impossible davant del seu abast, amb activitats que es recullen en un mapa interactiu . La petició es va derivar a la JEC, que ahir a la nit va tornar la pilota a les juntes provincials i a la Generalitat “com a responsable de garantir la neutralitat dels espais” el dia de reflexió i el de votació.

Ahir, a més, Tsunami va demanar als catalans que estiguin preparats i si cal es demanin algun dia de festa l’endemà de les eleccions, dilluns, 11 de novembre, i també dimarts i dimecres. “Prepara roba d’abric, bateries extra per al mòbil, menjar, sac de dormir, tenda de campanya i una actitud tenaçment no-violenta”, indicava. Segons la plataforma, “mentre no hi hagi una solució política a l’exercici del dret a l’autodeterminació, la llibertat dels presos, exiliats i represaliats i el lliure exercici de drets fonamentals, la gent continuarà mobilitzada i demostrant la seva força. Sigui quin sigui el resultat de les eleccions i les vegades que es repeteixin”. Per la seva part, els Mossos es van mostrar “preocupats” per la convocatòria que el CDR del Barcelonès va fer ahir a les xarxes socials per dur a terme una protesta avui al vespre a la plaça Catalunya de Barcelona, coincidint amb la convocatòria del Tsunami Democràtic, segons l’ACN. A la plaça Catalunya, força grups musicals han confirmat la seva participació, com els Catarres, Elèctrica Dharma o Gertrudis, a més de xerrades.

Més de 2.500 agents

I malgrat que es preveu una jornada tranquil·la, els Mossos d’Esquadra, la Policía Nacional i la Guàrdia Civil s’activaran avui al centre de coordinació (Cecor) per la seguretat de l’10-N, en el seu major dispositiu electoral a Catalunya, amb presència fixa o dinàmica a cada punt de votació, amb uns 2.500 efectius. No hi haurà, segons fonts policials, agents espanyols custodiant col·legis.

Ratifiquen la presó a un jove extutelat de Girona

L’Audiència de Girona ha denegat la posada en llibertat de Charaf, un noi de 18 anys detingut el 16 d’octubre passat i en presó preventiva arran dels aldarulls produïts arreu del país contra la sentència del Suprem als nou presos polítics. “Malauradament, la secció tercera avala la desproporció punitiva i preval l’origen del pres i el context polític dels fets”, piulaven des de Salellas Advocats, que duen la defensa del noi.

Charaf va ser detingut amb Ibrahim, també en presó preventiva per suposadament haver tirar unes pedres a un furgó policial dels Mossos i haver ferit un agent, fet que ell nega. En la resolució, el magistrat Juan Mora manifesta que “no és suficient l’arrelament d’haver estat tutelat per la Generalitat quan era menor d’edat” perquè no té domicili conegut i l’empadronament és a l’alberg La Sopa per a persones sense llar. L’Audiència ha ratificat dues penes de presó més. I ahir, com cada divendres, es va tornar a fer un sopar al penal del Puig de les Basses per demanar la llibertat de l’exconsellera Dolors Bassa, reclam que s’ha estès als cinc joves empresonats pels disturbis contra la sentència, com en Charaf, l’Ibrahim, en Robert, de Girona, i en Pau, de Llagostera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona