Política

Sánchez tanca atacant més la dreta per guanyar a Catalunya contra “l’odi”

Promet il·legalitzar la Fundació Francisco Franco i no els partits democràtics

Amb Batet reivindica el PSC-PSOE com l’esperança per a Catalunya i Espanya

El president espanyol en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va tancar ahir la campanya a Barcelona –el primer cop que ho fa un president de l’Estat– dirigint la majoria d’atacs i els més contundents a la dreta i ultradreta espanyoles i deixant en un segon terme l’independentisme. Un gir final en una campanya del PSC que pretenia fer de l’independentisme el principal rival a abatre per recuperar votants que havien fugit a Ciutadans i debilitar En Comú Podem. L’objectiu de derrotar ERC i tornar a guanyar unes eleccions espanyoles a Catalunya encara “és a tocar”, repetia Iceta, però els socialistes ahir ja miraven cap a l’endemà de les eleccions en vista d’una campanya que els ha portat massa maldecaps amb relliscades del candidat.

“Aquí hi ha la Catalunya de les solucions i no del conflicte”, va reivindicar Sánchez, perquè “el més fort és qui imposa la raó sobre l’odi”. De fet, derrotar “l’odi” i els “extremismes” atribuïts a la dreta i l’independentisme va ser un lloc comú dels discursos d’ahir de Sánchez, Iceta i Batet –de qui es va reproduir un vídeo des de casa seva, on ha hagut de passar tota la campanya per prescripció mèdica. “Tenim un problema d’extremismes a Catalunya i Espanya i nosaltres som l’esperança”, va fer valdre Sánchez. Va acusar la dreta i l’independentisme de voler un govern dèbil a Espanya i va fer una crida al vot dels catalans per impedir-ho: “El PP diu que vol salvar Catalunya però els catalans no volen ser salvats pel PP sinó per un partit que aposta per la convivència.”

Sánchez va cloure apuntant les seves tres prioritats: formar govern, “frenar els franquistes” i la justícia social. Tot recordant que l’Assemblea de Madrid ha aprovat amb els vots de Vox, el PP i Cs la il·legalització dels partits independentistes, Sánchez va voler marcar perfil antifranquista i demòcrata prometent que promourà la inclusió al Codi Penal dels delictes d’odi i que il·legalitzarà la Fundació Francisco Franco “i no partits democràtics”.

LA FRASE

Tenim un problema d’extremismes a Catalunya i Espanya i nosaltres som l’esperança
Pedró Sánchez
candidat del PSOE a la moncloa

Molta policia i protesta menor

Amb la pancarta de “Li diuen democràcia i no ho és”, un centenar de persones convocades per l’acampada de plaça Universitat i els CDR van protestar al costat del pavelló de la Fira de Montjuïc, on va tenir lloc el míting central i final del PSC i el PSOE –hi van assistir 3.000 persones segons el partit. Des de la tarda, l’accés al pavelló estava blindat per la policia. Ja a les sis diverses furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra es van desplegar per l’avinguda Rius i Taulet, que van acabar tallant al trànsit des del carrer Lleida fins a l’avinguda Maria Cristina. Però també els carrers d’accés a Rius i Taulet des del Palau d’Esports i la zona del Teatre Lliure van ser bloquejats amb furgonetes, també de la Guàrdia Urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona