Política

Marlaska assegura que el reforç de seguretat a Catalunya és “el necessari i precís”

El ministre remarca la “coordinació i cooperació” entre totes els cossos policials

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que el “reforç” de seguretat tant a Catalunya com a les altres territoris de l’Estat és “el necessari i precís” perquè el procés electoral del 10-N és pugui desenvolupar “amb tota seguretat”.

El ministre ha afegit que el dispositiu s’ha dissenyat perquè “tots els ciutadans” puguin votar “tal com és habitual” i que aquest s’ha “coordinat” com en la resta d’eleccions. “Sense cap altra novetat que la coordinació i cooperació que és necessària i precisa entre totes les forces i cossos”, ha dit.

Marlaska ha fet aquestes declaracions després de visitar des del centre de dades organitzat pel govern espanyol des d’on s’informarà dels resultats electorals.

El govern espanyol ha reforçat la presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya amb el desplaçament d’efectius d’altres punts de l’Estat per a la jornada electoral i també per a la jornada de reflexió d’aquest dissabte, on estan previstes diverses mobilitzacions.

Aquest dissabte, Marlaska també ha participat en una reunió de la comissió de seguiment de la situació a Catalunya que s’ha celebrat a la Moncloa sota la presidència del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. En aquesta reunió també hi ha assistit la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo.

Al voltant de 93.000 agents integraran el dispositiu de seguretat a tot Espanya. D’ells, 45.000 seran guàrdies civils i uns 29.000 policies nacionals, als quals se sumaran 13.000 efectius de les diferents policies locals i 5.000 dels cossos autonòmics.

En funció de les competències de cada cos, a Catalunya el pes de l’operatiu en matèria d’ordre públic recaurà en els Mossos d’Esquadra, que podran comptar amb el suport de la Policia Nacional -que ha activat uns 2.500 efectius- a les grans ciutats i de la Guàrdia Civil, a la zones més rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia