Política

El desplegament policial a Catalunya és excepcional en una jornada electoral

Els 2.500 agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil desplaçats no van als punts de votació però sí que fan controls en vials

Un veí d’Amposta armat, detingut

Dels 2.500 agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil que el Ministeri de l’Interior ha enviat a Catalunya per garantir la jornada electoral del 10-N, segons va justificar-ho, tot i tenir constància que no hi hauria aldarulls, ahir no es van veure furgonetes ni agents custodiant centres de votació, tot i que agents del cos armat sí que feien controls en carreteres secundàries. A banda d’aquest desplegament policial excepcional en eleccions, també hi va haver queixes de ciutadans per la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana armats dins dels col·legis electorals, com ara a Mataró i a Figueres, prohibit si el president de la taula no ho requereix, segons la normativa.

Per la seva part, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va assegurar, ahir, que aquest inèdit desplegament policial en aquesta jornada electoral a Catalunya “dona un missatge de tranquil·litat a la ciutadania”. I hi va afegir que el dispositiu policial d’aquest 10-N estava marcat per “allò que les circumstàncies demanen” i va indicar que, atesos “possibles problemes”, els cossos policials han d’estar preparats i que els cossos espanyols donen suport als Mossos. Per ara, no s’ha aclarit fins quan el govern espanyol mantindrà aquest volum d’agents desplaçat a Catalunya ni el seu cost, que per reprimir l’1-O es va enfilar als 91 milions d’euros. Dissabte al vespre, força furgonetes de la policia espanyola van ocupar la via Laietana de Barcelona, i fins i tot agents a peu de carrer feien tasques dels Mossos, en seguretat ciutadana, sense haver-hi cap situació desbordada amb la protesta dels CDR. Ahir, unes trenta furgonetes de la policia eren al quarter del Bruc de Barcelona.

L’incident més remarcat és que la policia local d’Amposta va detenir, ahir a la tarda, un home d’uns 70 anys que va entrar al col·legi electoral del Poblenou del Delta amb una arma de foc carregada i un ganivet, segons va avançar TV3 i va confirmar l’ACN. Es desconeixen les intencions que tenia el detingut, que és veí del poble. Segons fonts de la policia local, duia un tipus d’arma que, anys enrere, portaven agents de la Guàrdia Civil de paisà. El detingut està acusat d’un delicte electoral i un altre de tinença il·lícita d’armes.

D’altra banda, cinc agents de la Policía Nacional van resultar ferits lleus en un accident de trànsit, ahir cap a les set del matí a Barcelona, en topar el furgó en què anaven contra un vehicle que s’havia saltat un estop. El conductor del cotxe anava begut i va ser detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia