Política

El PSOE aguanta amb 120 diputats i el PP i Vox pugen amb 87 i 52 escons, amb el 99,8% escrutat

Unides Podem cau a 26 escons i Cs es desploma fins als 10

El PSOE guanya les eleccions al Congrés dels Diputats a Espanya, amb 120 escons, un més dels obtinguts a l’abril, amb el 99,8% del vot escrutat. El PP se situa en segona posició, passant dels 66 diputats de l’abril a 87.

Vox passa en aquest moment de l’escrutini a ocupar la tercera posició a la cambra baixa espanyola, ja que passa de 24 a 52 diputats. Unides Podem aconsegueix 26 diputats.

I, per la seva banda, Cs es desploma, ja que passa de 57 a 10 diputats. De fet, el partit que lidera Albert Rivera queda en aquests moments per darrere d’ERC, que obté 13 escons, dos menys que els 15 de l’abril. A l’hemicicle també entra Més País, amb 3 escons.

En aquest punt de l’escrutini, JxCat obté 8 diputats, un més que a l’abril. També sumen un diputat cadascú el PNB (7) i EH-Bildu (5). La CUP entra amb 2 escons en les primeres eleccions espanyoles a les quals es presenten.

També obtenen representació Coalició Canària, amb tres, Navarra Suma, amb dos escons, i el BNG, el Partit Regionalista de Cantàbria i Teruel Existe, amb un cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia