Política

El Parlament insta el Govern a condicionar la coordinació de cossos policials a Catalunya a l’ús de pilotes de goma

La cambra rebutja reprovar la gestió Miquel Buch al capdavant dels Mossos

Aprova identificar els agents “visiblement” per davant i darrere

El Parlament ha aprovat instar el Govern a condicionar qualsevol operatiu policial coordinat a Catalunya entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil a què “adaptin les seves tècniques per garantir l’ordre als mateixos de la policia catalana i no utilitzar, en conseqüència, les bales de goma”. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, JxCat i els comuns, que han presentat la moció, mentre que la CUP s’ha abstingut, juntament amb el PSC, perquè no creuen que hi hagi d’haver cap coordinació. D’altra banda, s’ha rebutjat el punt que demanava reprovar el conseller d’Interior, Miquel Buch, per la gestió dels Mossos, amb només 12 vots a favor.

Identificació dels agents

El ple també ha aprovat revisar la identificació dels agents dels Mossos i fer-la visible per davant i per darrere en el termini de sis mesos.

L’associació Iridia ho ha qualificat a través de les xarxes socials “d’una victòria de la societat civil contra la violència institucional”. I ha recordat que fa anys que s’exigeix al Parlament la identificació per davant i darrera i de forma visible dels agents dels antiavalots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia