Política

Casado assegura que el PP farà una oposició “ferma i rotunda” al “govern radical” de PSOE i Podem

El líder del PP critica l’acord i avança que no facilitarà la investidura de Sánchez perquè els seus programes són “incompatibles”

Retreu al líder socialista que no s’hagi “dignat a trucar al PP”

El president del PP, Pablo Casado, ha promès aquest dimarts fer una oposició “ferma i rotunda” al govern de coalició acordat entre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias.

En una compareixença després del Comitè Executiu Nacional del partit, el líder popular ha criticat el preacord entre les dues forces polítiques per “formar un govern radical”. Segons ell, això és “el contrari del que necessita Espanya”.

Segons ell, l’acord deixa una situació “molt preocupant” i el PP hi respondrà teixint l’oposició “ferma i rotunda”. “El PP estarà amb els espanyols per representar una alternativa de futur allunyada dels extremistes, dels independentistes i dels radicals de Podem”, ha sentenciat.

Casado ha qüestionat la repetició electoral per aconseguir aquest resultat i ha reiterat que el PP no facilitarà la investidura de Sánchez, ja que els seus programes “són incompatibles”. “Nosaltres estarem a l’altura de les circumstàncies, però ni ens ha trucat”, ha recriminat. És per això que creu “evident que [Sánchez] dona cop de porta a qualsevol col·laboració amb el PP”.

El popular ha lamentat que Sánchez hagi volgut “radicalitzar la seva proposta de govern” amb un executiu que, malgrat l’anomenin progressista, és, a parer seu, “d’esquerra radical”. Per contra, “ni s’ha dignat a trucar al PP”, ha reblat.

Segons han explicat fonts del partit a Efe, Casado va trucar a Sánchez diumenge després dels resultats electorals, però no va obtenir resposta a la trucada més que a través d’un missatge, dilluns, on el socialista li explicava que no havia pogut tornar-li la trucada. Des d’aleshores no hi ha hagut cap comunicació entre els dos, malgrat que Sánchez va anunciar que parlaria amb els líders polítics.

Poc abans de la compareixença de Casado, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha reclamat a Sánchez que “es pensi molt bé” l’acord amb Podem. Segons el popular gallec, Sánchez hauria d’haver prioritzat partits que no tenen dubtes a l’hora de defensar la unitat d’Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia