Política

Cs rebutja donar suport al govern de PSOE i Podem

La formació taronja considera que un executiu de coalició d’aquestes dues formacions seria “nefast i contrari als interessos” dels espanyols

Sense el vot dels diputats taronges, l’acord necessita el suport dels independentistes per tirar endavant

Ciutadans (Cs) ha avançat aquest dimarts que no donarà suport al pacte de govern entre el PSOE i Unides Podem i ha apel·lat a la responsabilitat de socialistes i populars per arribar a “un acord moderat i constitucionalista” amb ells.

La formació liderada fins ahir per Albert Rivera ha fet públic un comunicat on critica el preacord per a un executiu de coalició signat entre els líders del PSOE i de Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Segons el partit taronja, un govern de coalició entre PSOE i Podem “és nefast i contrari als interessos de la majoria d’espanyols”. “Ciutadans no pot donar suport a què Sánchez i Podem duguin les regnes del govern d’Espanya”, subratlla.

L’oposició de Cs a la investidura de Sánchez complica la viabilitat de l’acord entre el PSOE i Podem. Si els 10 diputats taronges hi voten finalment en contra, la investidura només podria tirar endavant amb el suport de tots els partits independentistes.

És per això que des de Cs apel·len a la “responsabilitat” del Partit Socialista i del PP per arribar a un acord “moderat i constitucionalista amb Cs basat en pactes d’Estat bons per al nostre país”.

“Fa dos dies (Sánchez) no podia dormir per Podem, i ara se’n van a viure junts”, conclou la nota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia