Política

El Tsunami valora que els talls no violents interpel·len Europa

Constata que les protestes no violentes han impactat i posen de manifest la necessitat que l’Estat dialogui

El Tsunami Democràtic va valorar ahir molt positivament els talls de trànsit assolits durant tres dies, sobretot al nord de Catalunya. El col·lectiu considera que les protestes pacífiques “reeixides” han deixat “l’Estat espanyol aïllat d’Europa per la força de la gent”, posant de manifest que la repressió que pateix el procés català “no és un problema intern de l’Estat espanyol, sinó que afecta l’espai europeu”, segons el comunicat final.

Els organitzadors de la mobilització van agrair la participació ahir de milers de persones arreu del país, sobretot els dels talls de trànsit a l’AP-7 i l’N-II, però alhora els que van aturar i aïllar l’Estat des del País Basc, dimarts, i els que van participar en actes de rèplica ahir, dimecres, mateix. La protesta del Tsunami es va donar per acabada a primera hora del matí a Salt, abans de les càrregues dels Mossos d’Esquadra, per evitar qualsevol enfrontament. La nota dels organitzadors indicava ja la necessitat d’obrir una via nova d’actuacions amb “fronts d’acció comuns i combinats que caldrà explorar en els pròxims mesos”, amb referència al col·lapse assolit a l’autopista de Bilbao a Behobia que connecta Euskadi amb el País Basc francès. I és que “l’Estat espanyol no podrà tenir estabilitat fins que no estigui disposat a fer el que és exigible a un govern democràtic”, lamenta el Tsunami.

La plataforma va destacar la “disciplina no violenta de l’acció”, tot i la violència policial francesa i espanyola. En aquesta línia van lamentar els intents del Ministeri de l’Interior espanyol per posar fi als talls i les marxes lentes, sobretot tenint en compte el “ressò internacional que estaven assolint”. El bloqueig “ha tingut un efecte global” i referma la demanda de diàleg des de Catalunya respecte de l’Estat espanyol. El Tsunami anima els ciutadans a fer donatius a la plataforma de recaptació per ajudar a finançar els dispositius de protestes. “Aviat tornarem amb una nova proposta, que incorporarà el que hem après, més efectiva i sempre no violenta, igual de decidida”, cloïa el seu comunicat d’ahir. “SpainSitAndTalk”, tancava el comunicat després de la protesta de tres dies després de les eleccions generals. La nota del Tsunami evitava qualsevol referència a altres mobilitzacions de col·lectius preparades per a ahir mateix, com ara les del vespre de CDR i d’altres cites.

LA FRASE

S’ha dut a terme una acció d’una enorme complexitat logística i operativa
Tsunami Democràtic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona