Política

Més de 200 identificats i 18 detinguts pels talls a l’AP-7

Un total de 18 persones van ser detingudes, segons fonts del Comitè de seguiment de la situació a Catalunya

Els Mossos van identificar 13 persones dimecres en el suposat intent de tallar les vies del TAV a Bàscara

Les forces de seguretat espanyoles i franceses van identificar 283 persones per participar en les mobilitzacions convocades per la plataforma Tsunami Democràtic i protagonitzar talls a l’AP-7 i a les vies del tren d’alta velocitat (TAV) a Girona aquesta setmana.

Fonts del Comitè de seguiment de la situació a Catalunya han informat a Efe el balanç de la intervenció policial durant les mobilitzacions, especialment a l’AP-7, a la frontera de la Jonquera, tant al costat administrativament espanyol com al francès, així com a les rodalies de les vies del TAV a Bàscara.

Uns fets que els Mossos d’Esquadra –en el cas de Bàscara– i la Guàrdia Civil –pels talls a l’autopista– remetran a la Fiscalia de l’Audiència Nacional com a ampliació de les diligències que ja se segueixen contra Tsunami Democràtic.

En total, 18 persones van ser detingudes, 17 d’elles dimarts. D’aquestes, quinze van ser arrestades per la policia francesa, que a més va identificar dues més al desallotjament de la Jonquera-el Pertús.

En aquesta actuació, els Mossos van detenir dues persones i van identificar-ne un centenar. De la seva banda, la Guàrdia Civil va requerir la documentació a 170 persones i va elaborar un atestat per desordres públics que va remetre al jutjat número 4 de Figueres.

L’endemà, dimecres, els Mossos i la Policia Nacional van intervenir en el desallotjament de l’AP-7 a Girona. Per part de la Policia Nacional es va identificar 52 persones i vint d’elles van ser denunciades penalment en un atestat que es va remetre al jutjat de guàrdia de Girona; 26 més van ser denunciades administrativament per infracció a la llei de Seguretat Ciutadana.

Els Mossos van identificar el mateix dia 16 persones, totes elles denunciades penalment per desordres públics.

Segons les mateixes fonts, el dimecres dia 13 els Mossos van intervenir per evitar un suposat intent de tallar les vies d’alta velocitat a Bàscara i van identificar 13 persones, així com el cotxe d’una filla del president de la Generalitat, Quim Torra. A Salt, van ser identificats dos nebots del president català.

Tots els identificats van ser denunciats per temptativa de desordres públics davant un jutjat de Figueres.

A més d’aquestes actuacions, els Mossos van detenir també dimecres a Badalona un individu d’extrema dreta que hauria participat en la brutal agressió d’un grup d’ultres a un jove el passat 16 d’octubre al passeig de Gràcia de Barcelona.

També dimecres, els Mossos van identificar dues persones durant els talls de la tarda nit a l’avinguda Diagonal de la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona