Política

Els CDR actuen a Sants sense arribar a bloquejar l’estació

La policia desallotja un centenar de manifestants pacífics del vestíbul

L’accés al servei de rodalies i al TAV no queda interromput

Moments de tensió a l’exterior quan un grup de persones talla el trànsit

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) van irrompre ahir al matí a l’estació de Sants de Barcelona sense arribar-la a bloquejar. Un centenar de persones van entrar al vestíbul fins a l’accés a les vies del TAV, fortament custodiat per la Policía Nacional, que va encapsular els manifestants, que protestaven per la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics, i els va anar desallotjant de dos en dos. Els CDR havien convocat protestes en nou estacions de la ciutat, però finalment les van centralitzar a la de Sants. Els usuaris tant del servei de rodalies com del TAV van poder accedir en tot moment a l’estació. La de metro va quedar tancada.

Una dona que cridava “Llibertat d’expressió o república bananera, escolliu” va ser la primera a ser desallotjada, de mala manera, entre crits de “vergonya”. Els manifestants, que portaven cartells amb el lema Perdona que t’aturi, tenim ostatges, van anar obeint pacíficament els agents, que els demanaven abandonar el vestíbul.

A fora, un cordó dels Mossos barrava l’entrada a tothom qui no anés a agafar el tren. Durant tot el matí es van congregar centenars de persones a la plaça dels Països Catalans. Clamaven per la llibertat dels presos i consignes com ara “Som gent de pau”, “Buch, dimissió”, “Fora les forces d’ocupació” i “El vostre conseller és a la presó”, amb referència a l’extitular d’Interior Quim Forn, empresonat a Lledoners. Alguns van llançar peles de taronja als agents. N’hi havia que tenien l’uniforme tacat amb pintura malva i groga d’altres convocatòries. També hi va aparèixer inesperadament Francisco Nicolás, més conegut com El Pequeño Nicolás, que es va encarar als manifestants i va ser escridassat fins que la policia, acusada de “protegir els fatxes”, el va acompanyar fins a l’interior de l’estació.

En general, la protesta va ser tranquil·la. La convocatòria havia començat a les onze del matí i els CDR la van desconvocar passats dos quarts d’una amb una piulada: “Hem fet un bloqueig total a l’artèria de Renfe a Barcelona. Hem visibilitzat el bloqueig total del govern, que ha reprimit amb Mossos i policia la protesta no violenta. Persistirem cada dia fins a arribar a la república!”

Un grup més reduït es va quedar i es va desplaçar fins a la cantonada de Viriat amb Enric Bargés per aturar el trànsit. Allà un motorista va increpar els qui tallaven la via. Un home li va agafar les claus de la moto i va intentar fugir. El motorista el va perseguir i va aconseguir recuperar-les enmig d’un batibull de gent que li clavava coces i un cop de casc. Altres manifestants miraven de contenir la situació al crit d’“així, no”.

Posteriorment, el tall es va moure fins a la confluència entre el carrer de Numància i les avingudes de Roma i Tarragona. Alguns conductors feien sonar el clàxon en solidaritat amb els manifestants. A dos quarts de tres, diverses furgonetes dels Mossos s’hi van acostar i van anar empenyent els concentrats avinguda de Tarradellas amunt, fins que van dispersar i dissoldre la protesta.

D’altra banda, a la nit, centenars de veïns van tornar a tallar l’avinguda de la Meridiana amb Fabra i Puig, una acció que es repeteix des de fa 34 jornades per protestar contra la sentència del Suprem.

LA FRASE

Hem fet un bloqueig total a l’artèria de Renfe a Barcelona. Hem visibilitzat el bloqueig total del govern
CDR Catalunya Oficial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona