Política

Amnistia Internacional demanarà l’alliberament immediat de Sànchez i Cuixart

L’ONG critica que la sentència de l’1-O es basi en una definició “vaga” del delicte de sedició del codi penal espanyol i en una interpretació “massa general i perillosa”

L’informe apareix publicat a la pàgina web de l’organització a Suïssa abans de data anunciada i és despenjat poc després

Amnistia Internacional (AI) va anunciar que faria públiques l’informe amb les conclusions sobre la sentència de l’1-O dimarts però la versió francesa del web de l’organització a Suïssa les ha publicat aquest divendres a través d’un comunicat que ha recollit Vilaweb i que ja no està penjat.

En l’escrit, l’organització denuncia que els drets a la llibertat d’expressió i de reunió pacífica estan amenaçats a l’Estat i centra les crítiques en la condemna a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Amnistia considera que “trepitja els seus drets a la llibertat d’expressió i reunió pacífica” i en demana l’alliberament “immediat”. A més, recrimina que la condemna es basa en una definició “vaga” del delicte de sedició del codi penal espanyol i en una interpretació “massa general i perillosa”.

Sobre els líders polítics independentistes condemnats, l’organització diu que la “imprecisió” de la definició i la seva interpretació “àmplia posen en dubte les condemnes per a la sedició” pronunciades contra ells.

L’organisme alerta que la desobediència civil “pacífica” està “protegida per la legislació internacional sobre drets humans” i que una acusació “excessiva per fets de desobediència civil restringeix indegudament el dret a reunió pacífica i viola el dret internacional”. Segons AI, la sentencia obre el camí perquè les autoritats estableixin un “sostre il·legal” en el nombre de persones que poden exercir el seu dret de manifestar-se pacíficament a la vegada. “Una manifestació no perd el seu caràcter pacífic perquè es cometen actes il·legals o alguns manifestants utilitzen la violència”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia