Política

Primàries Catalunya acorda presentar-se a les eleccions al Parlament

La formació aprova en la seva Convenció Fundacional convertir-se “en un moviment d’àmbit nacional supramunicipal”

Jordi Graupera destaca que és “una opció oberta a tothom, independentista i radicalment democràtica”

Primàries Catalunya ha decidit fer el pas i presentar-se a les properes eleccions al Parlament.

El moviment impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les municipals 2019 ha celebrat aquest dissabte la seva convenció fundacional al Centre Cívic Pere Quart de Barcelona amb inscripcions obertes a tothom.

“La Convenció Fundacional de Primàries Catalunya aprova convertir-se en un moviment d’àmbit nacional supramunicipal per àmplia majoria”, ha confirmat la nova formació política a través de les xarxes socials .

“Primàries acaba de decidir que ens presentem a les catalanes. Una opció oberta a tothom, independentista i radicalment democràtica, amb llistes obertes i transversalitat ideològica”, ha reaccionat Jordi Graupera, la fins ara cara més visible de Primàries .

La plataforma ja va aprovar presentar-se a les eleccions generals del 10-N, però finalment no va poder fer-ho perquè només va recollir 3.400 avals dels 5.000 necessaris.

Primàries va atribuir el fracàs al “poc marge temporal” que la Junta Electoral Central atorga per recollir els avals i a una “implantació territorial encara en construcció”.

El portaveu de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, va afirmar llavors que Primàries era un moviment municipalista que “s’està transformant en un moviment nacional” i va destacar que es va teixint un “projecte compartit” de cara a les properes eleccions al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia