Política

Àreu escull Iu Escolà com a alcalde en unes eleccions sis mesos després del 26-M

Als comicis municipals del maig no s’hi va presentar cap candidatura

L’entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Àreu, al Pallars Sobirà, ha escollit Iu Escolà d’ERC com a alcalde poc menys de sis mesos després que es celebressin les eleccions municipals el 26 de maig. En aquests últims comicis no s’hi va presentar cap candidatura i l’Estat va fixar una nova data per poder repetir les eleccions.

Aquest 17 de novembre els ciutadans d’Àreu han tornat a les urnes -de fet, just una setmana després de les eleccions espanyoles- i han acabat votant Iu Escolà d’ERC-AM com a alcalde de l’EMD, amb 27 vots. Aquesta vegada s’hi ha presentat dues candidatures, la d’ERC amb Escolà al capdavant i la de JxCat, amb Xavier Marco com a representant, que s’ha quedat amb 23 vots.

Els ciutadans d’Àreu s’han desplaçat fins a Alins per votar. L’alcalde d’Alins, Manel Pérez, ha indicat que la valoració de la participació és “molt bona” perquè han votat 53 persones d’un total de 62 censades. Hi ha hagut 3 vots nuls.

A més, Pérez ha remarcat que la votació s’ha desenvolupat sense cap gran incident, tot i un primer error amb les paperetes que situaven Iu Escolà com a suplent i no com a número 1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia