Política

El PSC, per la clausura de la prefectura del CNP

Una comissió de l’Ajuntament aprova convertir la comissaria en museu

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, va aprovar ahir una iniciativa del grup d’Esquerra Republicana que demana el tancament de la prefectura del Cuerpo Nacional de Policía a la Via Laietana i la seva conversió en un espai museístic. La iniciativa va tenir el suport dels regidors de l’equip de govern, format per Barcelona en Comú i el PSC, partit que fa costat al govern de Pedro Sánchez, a qui toca decidir el futur de l’edifici. A favor del tancament també hi va votar el grup de Junts per Catalunya, mentre que els populars, Ciutadans i el grup de Manuel Valls s’hi van oposar.

La iniciativa aprovada ahir demana que es faci efectiu un acord de la comissió d’Interior del Congrés dels Diputats que l’1 de juny del 2017 ja es va pronunciar a a favor de la conversió de la històrica caserna policial en un centre documental dedicat a la memòria històrica. En aquella ocasió, amb el govern de Mariano Rajoy a La Moncloa, els diputats del PSOE hi van votar a favor, però des d’aleshores aquella resolució ha dormit el son dels justos.

En la presentació de la moció, la regidora d’Esquerra Gemma Sendra va demanar el vot a favor d de la seva proposta per la necessitat de tancar un espai que ha estat “símbol del totalitarisme”. A l’altre costat de la moneda s’hi van pronunciar els regidors dels tres grups de dretes i espanyolistes, amb uns arguments que va reblar el representant del Partit Popular, Óscar Ramírez, que va culminar amb un “Visca la Policía Nacional!”.

Tot i votar a favor de la proposta d’ERC, els representants del PSC a la comissió no hi van intervenir, i la posició dels grups que donen suport al govern la va assumir el regidor Jordi Rabasssa, que es va mostrar partidari d’una “política pública de la memòria històrica, seriosa”. El regidor es va mostrar convençut que amb accions com la que es proposa serà possible “construir ciutats i ciutadans democràtics”.

La prefectura de la policia estatal a Barcelona ha estat objecte de polèmica durant l’últim mes en convertir-se en objectiu de les protestes que hi ha hagut als carrers de Barcelona arran de la sentència contra els líders polítics del procés independentista. Davant de l’edifici s’han concentrat diversos dies els manifestants, que, en algunes ocasions, hi han protagonitzat protestes que van acabar amb càrregues policials i la resposta dels mobilitzats. Durant aquest mes, davant l’edifici s’ha mantingut un dispositiu permanent de vigilància, integrat per policies espanyols i Mossos d’Esquadra.

La constant presència policial, amb el tancament de carrers amb tanques i furgons policials, ha provocat la protesta dels veïns, que han vist reduïda la seva mobilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona