Política

ERC i JxCat es reuneixen al Parlament per abordar la investidura de Sánchez

Les formacions independentistes es mantenen en el ‘no’ inicial al líder del PSOE i es convoquen a una nova reunió la setmana vinent

El president Quim Torra es reuneix amb Carles Puigdemont a Waterloo

ERC i JxCat s’han reunit aquest dimecres durant una hora i mitja al Parlament per abordar l’eventual investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, i, per tant, l’opció de facilitar un govern espanyol de coalició entre el PSOE i Unides Podem. Les dues formacions es mantenen en el ‘no’ a la investidura de Sánchez i es tornaran a reunir la setmana que ve per a seguir parlant i per provar de fixar-ne un posicionament comú.

En aquest primera trobada, per part d’ERC hi ha assistit Vilalta, la número dos dels republicans al Congrés, Carolina Telechea, així com el diputat Josep Maria Jové. Per JxCat, la líder a Madrid Laura Borràs, el president del grup parlamentari Albert Batet i el senador Josep Maria Cleries.

Segons han explicat fonts republicanes, a la reunió ERC ha traslladat a JxCat la proposta d’impulsar una taula de negociació amb l’Estat “sense condicions” i amb un calendari per dialogar.

En sortir de la reunió, la líder de JxCat a Madrid Laura Borràs s’ha mostrat confiada que hi haurà més trobades per tal de fixar el posicionament. “Ha estat la primera reunió de més que en vindran”, ha subratllat. “Hem fet una reunió sobre com treballar per un posicionament”, ha afegit.

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha expressat que ERC “parla amb tothom” i que ho seguiran fent. “Estem contents perquè es tracta de parlar i trobar solucions”, ha dit a la premsa.

Fonts dels partits han confirmat a l’ACN la trobada que servirà per compartir l’estratègia i el posicionament de cada partit.

ERC ha arribat a la trobada amb el ‘no’d’entrada a Sánchez si no s’avé a una mesa de negociació amb un calendari i garanties per complir els acords i avisa el socialista “que no compti” amb els republicans si no accedeix a aquestes condicions.

JxCat també ha defensat l’oposició a Sánchez i lamenta que el PSOE no els ha trucat per negociar. La formació insisteix en el diàleg amb el govern i reclama un posicionament unitari de l’independentisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona