Política

GLÒRIA SEGARRA

REPRESENTANT REGIÓ DE PONENT AL SECRETARIAT DE L'ANC

“Detectem més ganes que mai”

previsions · La representant de Ponent a l'ANC augura que es doblarà la participació de gent respecte a anys anteriors pel fet de poder-se manifestar al seu mateix territori

Confia que se superarà la del no a la guerra

Glòria Segarra Tell té 42 anys i prové de l'assemblea local de l'ANC a Vilanova de Bellpuig, un petit poble agrícola situat a la comarca del Pla d'Urgell. Aquest 2016 es va incorporar a la direcció de l'ANC com una de les tres representants de Ponent. És filòloga anglogermànica i treballa en la branca de l'exportació en la indústria alimentària.

Glòria Segarra és una de les tres representants de la regió 6, la que agrupa les comarques de Ponent, en el secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Aquesta és la cinquena mobilització que organitza l'ANC, i la primera en què els ciutadans de Ponent no hauran de desplaçar-se lluny de casa per participar-hi.

No hi ha un cert esgotament, entre els independentistes?
En absolut. El que detectem, quan anem als pobles a fer assemblea, és que hi ha més ganes que mai, que aquesta sigui la definitiva i que els polítics facin també la feina que els toca fer. Quan en una assemblea informativa a la gent del poble els demanem qui hi anirà s'aixequen encara més mans que altres anys. Però quan els preguntem qui s'ha inscrit, llavors en baixen moltes.
Les inscripcions als trams seran a última hora?
Com sempre ha passat. I aquesta vegada encara més, perquè en ser a Lleida i a tocar de casa, preveiem que hi haurà gent que hi anirà sense haver-se inscrit, això és inevitable. Però demanem a tothom que s'inscrigui: és la millor manera per aconseguir que tot rutlli molt bé, que l'organització tingui una previsió de quanta gent vindrà a Lleida, perquè no és el mateix gestionar una manifestació de 20.000 persones que de 40.000 o més.

Quina previsió teniu?

De moment [divendres passat] s'han inscrit 14.000 persones, i calculem que els manifestants seran finalment uns trenta mil, o fins i tot més, quaranta mil. És
difícil de calcular.
Serà la manifestació més gran feta mai a Lleida.
Sí. La del no a la guerra del 2003 va reunir unes 20.000 persones, aquí se superarà. En els darrers anys, entre 15.000 i 20.000 persones anaven des de Ponent a les manifestacions de Barcelona i a la Via Catalana. Ara això se superarà amb escreix. Ens estem trobant amb molta gent que deia que no hi anava perquè era a Barcelona o a Amposta o on els toqués, i en canvi ara la tindran a prop de casa i aprofitaran per venir i dir la seva.
Espereu també gent de la Franja?
Un dels trams a Barcelona és per als Països Catalans, però el més probable és que la gent de la Franja que vulguin participar-hi vinguin a Lleida i, en el cas del Matarranya, a la de Tarragona.
S'ha volgut apropar els actes a la gent, però els del Pirineu encara ho tenen lluny?
S'ha buscat que tothom tingui una seu a una hora de casa seva, al més a prop possible. En el cas del Pirineu de la demarcació de Lleida, el punt més proper és Lleida, excepte els de l'Alt Urgell i la Cerdanya, que se'ls ha assignat Berga. Però aquesta és una de les coses més emocionants: veure com malgrat les distàncies i els inconvenients vindrà gent de l'Aran, del Pallars, de la Ribagorça, de tot arreu. L'altra dia em va emocionar molt una trucada d'una dona que portaria la seva mare, que va en cadira de rodes, des del Pirineu de la Franja, perquè no es vol perdre aquesta manifestació i vindran a Lleida a viure-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA