Política

Onze de Setembre

Puigdemont crida a participar en els actes de l'11 de Setembre

El president de la Generalitat subratlla que cal demostrar al món que està tot “a punt” per “culminar el procés” cap a la independència

ANC i Òmnium creuen que la participació de Puigdemont referma la transversalitat de la mobilització

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha animat aquest dimecres a participar en la manifestació de l'Onze de Setembre per demostrar al món que “tot està a punt” per culminar el procés.

“Jo hi seré, com hi he estat cada any, i us encoratjo a ser-hi, a omplir els carrers de les ubicacions on estem cridats per demostrar que cadascú de nosaltres estem a punt, perquè tot està a punt”, explica Puigdemont en un vídeo-missatge publicat al les xarxes socials.

El cap de govern català ha confirmat així la seva presència a la mobilització descentralitzada de la Diada organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, tal com ha transcendit a mitja tarda, coincidint amb la reunió que ha mantingut amb els líders de les dues entitats sobiranistes. L'exalcalde de Girona participarà en els actes organitzats a Salt.

Puigdemont ha subratllat que aquesta és una Diada “especial” perquè ara toca “donar suport a un procés que aquest país necessita per poder tirar endavant”. I ha cridat a “demostrar al món” que la societat catalana és “a punt per culminar el procés que porti Catalunya a ser un Estat independent”.

Segons ell, cal fer-ho, a més, “a la catalana manera”. És a dir, “de forma democràtica, pacífica, alegre, participativa i transversal”. “No hi sobra ningú, tots hi som convidats i espero que ens hi trobarem”, ha conclòs.

Efecte crida

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han celebrat aquest dimecres l'anunci de la participació de Carles Puigdemont en la manifestació de la Diada perquè, al seu parer, referma el caràcter transversal de la mobilització.

Les entitats creuen, a més, que la participació de la màxima autoritat del país tindrà un efecte crida per als indecisios. Segons Sánchez, és “indubtable” que la seva decisió “ajudarà a participar a tota aquella gent que pogués pensar que no toca, que potser aquest any no és tan important”. “Encara que sigui en qualitat de ciutadà, que un president de la Generalitat, que no deixa de ser-ho mai, digui que hi participarà vol dir que hi ha motius per ser-hi”, ha afegit.

Sànchez i Cuixat han volgut destacar també que Puigdemont hagi escollit la seu de Salt per manifestar-se, ja que reforça el sentit d'una Diada descentralitzada. El president d'Òmnium ha subratllat que el gest del president “agafa més significació i importància que mai” tenint en compte, a més, ha optat per una localitat amb un índex d'immigració important.

Segons ell, la participació del president i la d'altres personalitats com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, farà que la d'aquest any sigui “una de les diades més transversals”.

Les entitats ja donen per fet que superaran els 300.000 inscrits, i que la participació final serà molt superior a aquesta xifra. En resposta a una pregunta dels periodistes durant la roda de premsa posterior a la reunió amb Puigdemont, Sánchez ha explicat que “no hi ha un pla B” per al supòsit que no s'omplin tots els trams “perquè no serà necessari”. “Estem convençuts que tots els trams de les cinc concentracions estaran plens”, ha augurat Sánchez. En aquest sentit, ha explicat que en els últims dies les inscripcions han crescut de manera “geomètrica” i ha vaticinat que en els propers dies anunciaran “el tancament de més trams”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona