Política

parlament

debat

CSQP avisa que abstenir-se sobre el referèndum no vol dir compartir el full de ruta

La confluència d'esquerres rebutjarà la iniciativa dels partits sobiranistes sobre unes eleccions constituents i la creació d'un consell assessor

El grup votarà a favor d'instar els ajuntaments a impulsar debats constituents en l'àmbit local

Catalunya Sí Que Es Pot ha confirmat durant la seva intervenció al Parlament aquesta tarda que s'abstindrà en la proposta de resolució que fixa el referèndum vinculant “com a molt tard” al setembre del 2017. Ara bé, la diputada Jéssica Albiach ha advertit durant la seva al·locució que això no implica que la seva formació es faci seu el full de ruta independentista. “Nosaltres seguirem defensant que cal un referèndum útil, i que sigui amb garanties i reconeixement”, ha assegurat Albiach defensant la seva pròpia proposta en intervenir a la represa del debat de política general.

La proposta més transcendent sobre el full de ruta del procés, doncs, s'aprovarà amb els 72 vots a favor de Junts pel Sí i la CUP, l'abstenció de Catalunya Sí Que Es Pot i el vot en contra de la resta de grups de l'oposició.

Fonts de la confluència d'esquerres han explicat a Efe que l'abstenció és un gest després que el govern hagi fet “moviments” als últims dies per sol·licitar un referèndum pactat amb l'Estat i defensar ampliar la majoria social a favor del referèndum

Així, el grup encapçalat per Lluís Rabell s'abstindrà en la proposta d'un referèndum “vinculant” com a “molt tard” al setembre del 2017 amb “una pregunta clara i de resposta binària”, hi hagi o no acord amb l'Estat, si bé el text evita la paraula unilateral. En canvi, rebutjarà la idea de convocar unes eleccions constituents en els sis mesos següents a la consulta en cas que el sí a la independència superi el 50% dels vots.

Sí Que Es Pot s'abstindrà també en la votació sobre la iniciativa de constituir un constituir en el termini d'un mes una comissió de seguiment per impulsar un “procés constituent” a Catalunya. Per contra, votarà no a la proposta de Junts pel Sí i la CUP sobre la creació d'un Consell Assessor del Procés Constituent en el termini de dos mesos.

Finalment, el grup d'esquerres votarà a favor de les proposta conjunta dels partits sobiranistes per encoratjar els ajuntaments a impulsar els debats constituents en l'àmbit local. Encara sobre el procés constituent, Sí Que Es Pot rebutjarà la creació d'un consell assessor però s'abstindrà en la constitució d'una comissió de seguiment parlamentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta