Política

El govern espanyol ignora la reprovació de Fernández Díaz per part del Congrés

Sáenz de Santamaría defensa que la decisió de cessar i nomenar ministres és del president i no del parlament

L'exdirector d'Antifrau, Daniel de Alfonso, es trasllada a un jutjat de Cantàbria

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha apuntat aquest divendres que el seu executiu no atendrà la reprovació de les Corts al ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. El Congrés dels Diputats va instar dimarts al cessament del titular d'Interior per “manca d'ètica política” amb els vots de totes les formacions excepte el PP.

La número 2 de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avançat aquest divendres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el seu executiu no atendrà la recusació perquè “la decisió de cessar i nomenar els ministres és del president del govern, no de les Corts”.

“Nosaltres no estem d'acord amb aquesta reprovació. El parlament ha pres la decisió que ha considerat oportuna amb els vots a favor i en contra que es coneixen, però la decisió és del president del govern, no de les Corts”, ha insistit. “Les Corts donen la confiança al president del govern, i aquest nomena el seu govern”, ha reiterat.

Al seu parer, rere la recusació del ministre hi ha l'interès d'algunes forces de l'oposició “per evitar donar explicacions sobre casos que afecten molt directament les seves estructures de partit”.

De Alfonso abandona l'Audiència de Barcelona

El magistrat i exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, marxarà de l'Audiència de Barcelona després que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) li hagi concedit la petició de trasllat a un jutjat de Cantàbria, on té arrels, segons ha avançat Público i han confirmat fonts del CGPJ a l'ACN.

Poques setmanes després del seu cessament al juny per les converses gravades amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, De Alfonso va recuperar la plaça de magistrat en una secció penal de l'Audiència barcelonina, que havia ocupat fins al 2011, quan va ser nomenat director d'Antifrau.

Ara, però, després de la pressió social i política que ha patit, fins i tot des de cercles judicials, s'ha decidit a marxar al jutjat de vigilància penitenciària de Cantàbria, amb seu a Santander.

A partir del seu nomenament, que es va fer públic aquest dijous, De Alfonso té vint dies per ocupar el seu nou càrrec a la seva terra natal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona