Política

La regidora d'Hisenda de Valls plega l'endemà del ple de l'IBI

Oficialment, Assumpció Casañas deixa el càrrec per raons personals, si bé últimament havien aflorat diferències dins el grup de govern

El desacord en l'increment de l'IBI aprovat dilluns s'apunta com un detonant de la marxa

La titular d'Hisenda i Governació de l'Ajuntament de Valls, Assumpció Casañas, va presentar ahir la dimissió, just l'endemà del polèmic ple en què es va revisar una puja de l'impost de béns immobles (IBI). Segons un comunicat de l'Ajuntament, “el motiu és una decisió acordada, personalment meditada i valorada, per motius personals de deixar la política”.

Segons diverses fonts, però, rere la marxa de Casañas hi ha les diferències que havien sorgit últimament en el si del govern de CiU i ERC, i que han tingut com a detonant final la decisió de fer-se enrere en la reducció de l'IBI i, per contra, aprovar-ne un augment. De fet, la setmana passada la regidora ja no va assistir a la comissió informativa prèvia i dilluns tampoc va ser en el ple en què es va aprovar la pujada de l'impost. En la sessió, l'alcalde, Albert Batet, va justificar l'absència per un problema lleu de salut. Però ahir, la crisi latent es va resoldre amb la renúncia de Casañas després de sis anys al consistori amb el grup municipal de CiU.

Aquest periòdic va intentar sense èxit parlar amb la regidora. Sí que ho va fer amb l'alcalde, que es va limitar a remetre's al comunicat enviat pel consistori. La incògnita és ara qui serà la persona de l'equip de govern que assumirà l'elaboració del pressupost municipal de l'any vinent, que l'alcalde va anunciar que es portaria a debat en la sessió vinent. El que sí que sembla fet és que la plaça vacant a les cadires de CiU en el ple l'ocuparà Enric Garcia, que havia estat regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil en el mandat anterior, en què CiU va governar amb majoria absoluta.

En el comunicat emès per l'Ajuntament, es recullen unes declaracions de Casañas en què afirma: “Ha estat un orgull haver treballat per a Valls amb el millor afany d'exigència, rigor i responsabilitat vers la gestió de les regidories que m'han estat confiades.” “Me'n vaig amb la satisfacció del deure complert per la tasca realitzada en la gestió de l'Ajuntament de la meva ciutat”, hi afegeix, a la vegada fa un “reconeixement molt especial” a tots els tècnics i a totes les persones dels seus equips.

Per la seva banda, l'alcalde afirma que respecta la decisió de Casañas i li agraeix “la voluntat de servei” al consistori “en uns anys que no han estat fàcils per la crisi i les restriccions contínues fruit de la situació econòmica”.

LA FRASE

Me'n vaig amb la satisfacció del deure complert per la tasca realitzada en la gestió de l'Ajuntament
Assumpció Casañas
Exregidora d'HISENDA DE VALLS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona