Política

municipal

acords de govern

Vic i Manlleu tanquen acords de govern, i a Vilada queden en minoria

El regidor de Vic per a Tots arriba a un pacte amb CiU i el PSC

ERC s'obre als socialistes i a la regidora no adscrita per assolir la majoria manlleuenca

L'equip de govern de Vic (CiU i el PSC) finalment ha arribat a un acord programàtic i de governabilitat amb el regidor del grup a l'oposició Vic per a Tots, Arnau Martí. Aquest pacte, que permetrà governar amb una majoria més còmoda d'onze regidors i que ahir ja va servir per aprovar el pressupost del 2017, s'ha tancat després de consensuar una vintena de propostes presentades per Martí –valorades en un cost d'entre 420.000 i 450.000 euros– amb l'objectiu de desplegar polítiques socials, inversions als barris i fomentar l'ocupació. Els detalls del pacte els presentaran conjuntament l'alcaldessa, Anna Erra, i Martí avui a la una del migdia al parc Pascual Blanca.

La primavera passada, Erra ja va oferir formalment a Martí entrar al govern, proposta que l'ecosocialista no va acabar d'acceptar. Amb tot, en repetides ocasions Martí havia dit que, malgrat la diferència ideològica que els separava, en projectes de ciutat hi havia entesa i que no volia estar quatre anys instal·lat a l'oposició.

Esquerres a Manlleu

A Manlleu, l'entesa entre ERC i el PSC pel que fa a les ordenances fiscals s'ha solidificat amb l'entrada dels socialistes a l'equip de govern. Així ho va fer públic ahir la portaveu del PSC a Manlleu Marta Moreta, que va remarcar que la finalitat de l'acord és “tenir un govern fort i estable que aporti beneficis a Manlleu”. Així doncs, l'equip de govern tanca una etapa d'un any i mig en minoria i passa dels vuit regidors –7 d'ERC i 1 de MES– als dotze, ja que a banda dels tres del PSC també hi entrarà la regidora no adscrita Maria Teresa Gallifa. Amb Miquel Sánchez (ICV), encara a l'oposició, les converses continuen obertes.

L'entrada del PSC suposarà la creació de tres àrees d'actuació al govern. Dues estaran presidides per Esquerra –Serveis Personals i Promoció Econòmica, i Serveis Generals i Atenció i Seguretat Ciutadana– i una per als socialistes, Territori i Sostenibilitat. Està previst que es creï una regidoria nova –Manteniment i Serveis– i que se'n segmentin diverses. El pacte, del qual es donaran més detalls dimecres que ve, remarca que en temes nacionals hi haurà llibertat de vot.

L'alcalde, Àlex Garrido, es mostra satisfet amb l'acord i destaca que en política municipal “teníem moltes coses en comú. L'acord ha estat fàcil perquè volem el millor per a Manlleu”.

Vilada perd la majoria

Vicenç Massana, regidor de Junts per Vilada-AM, la marca blanca d'ERC a Vilada, ha decidit trencar amb l'equip de govern del municipi i passar a l'oposició. Massana, que formava part d'un govern de coalició entre els republicans i Fem Pinya-CP (PSC), considera que l'alcaldessa socialista, Montserrat Badia, “treballa des de la unilateralitat” i, segons denuncia: “A mi personalment, se'm consultaven les coses en poquíssimes ocasions.”

El canvi de posició de Vicenç Massana és a títol personal i no arrossegarà l'altre regidor viladí d'ERC Quim Espelt. De fet, Massana deixarà de constar com a regidor republicà i serà regidor no adscrit, ja que el grup municipal de Junts per Vilada ha acordat en assemblea mantenir el pacte amb els socialistes. A més, el moviment fa que l'equip de govern passi a ser de tres regidors (dues socialistes i un republicà) mentre que a l'oposició hi ha Massana i els tres regidors de CiU, de manera que el govern passa a estar en minoria.

LES XIFRES

11
regidors a Vic
formaran l'equip de govern de la ciutat: 9 de CiU, 1 del PSC i 1 de Vic Per a Tots.
12
regidors a Manlleu
formaran l'equip de govern: 7 d'ERC, 3 del PSC, 1 de MES i la regidora no adscrita.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona