Política

El Museu Casteller tornarà a encapçalar el capítol de la inversió a Valls el 2017

El govern presenta la proposta de pressupost per a l'any vinent, que creix un 4,7% amb recursos propis

La reforma del passeig dels Caputxins, a l'agenda

El Museu Casteller de Catalunya es tornarà a endur una quarta part de les inversions que el govern de CiU i ERC de Valls proposa per a l'exercici vinent. Seran un total de 605.000 euros, que, segons va explicar l'alcalde, Albert Batet, serviran per enllestir el projecte, posar-lo en marxa i endreçar les parets mitgeres que han quedat al descobert a la zona on s'aixeca l'edifici.

El govern local no va voler aclarir si, en aquesta quantitat, s'hi inclou també el cost que suposarà adaptar l'obra al projecte museogràfic, com tampoc no va voler aclarir com funcionarà l'emissora de ràdio per internet que, amb una partida de 15.000 euros, volen posar en funcionament l'any vinent. “Cada cosa al seu temps, ja ho explicarem”, van dir Batet i el tinent d'alcalde republicà, Jordi Cartanyà.

Les xifres revelen que un 55% de la inversió total per a l'any vinent, que serà de 2,4 milions, es farà al Barri Antic. Però també que la meitat d'aquest gruix va al museu i l'altra es reparteix entre la muralla de Sant Francesc, l'ampliació del pati de l'escola Enxaneta, la compra d'immobles i les esglésies de Sant Joan i del Carme. La partida per a subvencions a la rehabilitació d'edificis del barri queda en 25.000 euros. En canvi, es destinaran 30.000 euros a adequar un parc per a l'esbarjo de gossos.

Sí que hi ha una partida important de 340.000 euros per reurbanitzar el passeig dels Caputxins, una de 75.000 euros per a actuacions al polígon industrial, i altres quantitats menors per tancar definitivament el POUM o arreglar el carrer Segrià.

En total, el pressupost puja a 26,7 milions, un 4% més que l'any passat, i es basteix amb recursos propis. Enguany no arribaran diners del PAM ni del PUOSC, i serà el primer sense la llei de barris. I de segur tampoc fons Feder, per la qual cosa el govern ha passat de puntetes sobre el pla dels torrents.

LA FRASE

Les inversions es fan gairebé amb el 100% de l'Ajuntament. Enguany no hi haurà ni PUOSC ni PAM
Albert Batet
Alcalde de Valls

Ca Xapes i la seu nova de la policia han d'esperar

La proposta de pressupost per al 2017 presentada per l'equip de govern de Valls deixa per a un altre exercici la remodelació de l'edifici de Ca Xapes i la nova seu de la policia local. En el primer cas, hi ha una dotació de 90.000 euros, amb la qual tot just es podrà encarregar els projectes tècnics. En el segon, no existeix cap partida. “Tenim els recursos que tenim i s'han d'establir unes prioritats”, va argumentar l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona