Política

frança

terrorisme

La policia francesa frustra un nou atemptat, segons el ministre de l'Interior

Set presumptes gihadistes són detinguts a Estrasburg i Marsella en un operatiu antiterrorista desenvolupat aquest cap de setmana

Els arrestos tenen lloc pocs dies abans del mercat de Nadal de la capital alsaciana, un dels més famosos del país

Els serveis d'intel·ligència de la policia francesa ha frustrat un nou atemptat terrorista amb la detenció de set presumptes gihadistes, ha anunciat aquest dilluns el ministre francès de l'Interior, Bertrand Cazeneuve, en una roda de premsa a París,

L'operatiu s'ha desenvolupat aquest cap de setmana a les ciutats d'Estrasburg (nord-est) i Marsella (sud) i s'ha saldat amb l'arrest de set presumptes terroristes, cinc a la capital alsaciana i les dues restants a la ciutat occitana. d'entre 29 i 37 anys i nacionalitat francesa, marroquina i afganesa. Els detinguts tenen edats compreses entre els 29 i 37 anys i la majoria tenen la nacionalitat francesa, llevat d'un ciutadà marroquí i afganès.

Els sospitosos no figuraven als registres dels serveis de seguretat francesos, si bé en el cas del marroquí, que no resideix a França, les autoritats havien estat alertades per un altre país.

El titular d'Interior no ha desvelat quin era l'objectiu dels terroristes, però l'operació s'ha produït pocs dies abans que obri el mercat de Nadal d'Estrasburg, un dels més antics i famosos de França i que arrenca divendres vinent. L'any 2000 ja va ser objecte d'un intent d'atemptat terrorista.

El dispositiu l'ha dut a terme la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI) en base a una investigació oberta fa uns dies per la Fiscalia antiterrorista de París i que continua oberta.

Cazeneuve, que ha elogiat l'actuació de les forces de seguretat, ha ressaltat que els arrestos són resultat de vuit mesos d'operació. “El resultat de la feina de la DGSI ha permès fer fracassar una acció terrorista planejada des de fa temps al nostre territori”, ha ressaltat.

Cazeneuve ha afirmat que “mai l'amenaça terrorista ha estat tan elevada en el nostre territori” i ha assegurat que “la mobilització dels serveis antiterroristes és total”.

Segons ell, l'estat d'emergència, decretat després dels atemptats de París el novembre del 2015, i encara en vigor, ajuda que els serveis de seguretat puguin mobilitzar-se per fer davant de l'amenaça. No obstant això, ha reconegut que “el desafiament és immens” i “no es pot garantir el risc zero”.

En tot cas, ha recalcat que “es fa tot el possible cada minut per protegir els francesos”. En aquest sentit, ha xifrat en 418 els individus detinguts des de principis del 2016 per la seva relació amb organitzacions terroristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona