Política

Política

Puig sobre les visites de Sánchez: “No sé a què ve, però em sembla bé”

El secretari general del PSPV-PSOE assegura que “cadascun és lliure de fer allò que considere que és millor per a ell o per al seu partit”

L'exlíder del PSOE ha anunciat que iniciarà el seu recorregut estatal per les localitats de Xirivella i Sueca

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, sobre la visita de l'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez prevista per al pròxim dissabte a Xirivella (l'Horta) i Sueca (la Ribera) ha assenyalat que el fet que “vinga gent a la Comunitat Valenciana està bé”, perquè “som terra d'acollida”.

Puig s'ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntat per les visites a municipis valencians que Sánchez realitzarà el cap de setmana com a punts de partida de la campanya que el socialista realitzarà pel territori estatal per reunir-se amb la militància. “Cadascun és lliure de fer allò que considere que és millor per a ell o per al seu partit”, ha manifestat Ximo Puig, qui ha assenyalat que no li preocupa que vinga Pedro Sánchez a València.

En la seua opinió, “que vinga gent a la Comunitat Valenciana està bé sempre, nosaltres som terra d'acollida i ens agradaria fins i tot que vingués més gent”. Per aquest motiu, ha indicat que ha tornat a demanar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que “ens deixe portar a les 1.400 persones que volem portar”, ha dit en referència a refugiats. “Nosaltres som terra d'acollida tot aquell que vinga benvingut siga”, ha subratllat.

Congrés

D'altra banda, preguntat per les veus socialistes a València que demanen que se celebre un congrés ja i es trie un nou secretari general del PSPV, ha manifestat que “cadascun té dret a demanar allò que corresponga”. “No ocupa cap lloc en la meua agenda en aquests moments aquesta qüestió”, ha respost Puig, qui ha afegit: “Jo sóc el secretari general del partit i quan els militants decideixen que no ho siga, no ho seré. I sóc president de la Generalitat perquè el Parlament així ho ha decidit i estem en un govern que dóna estabilitat, honradesa i diàleg”. Per tant, ha manifestat que “mentre això funcioni així les coses van bé”.

En aquesta línia, ha dit que és “partidari de la llibertat d'expressió i que cadascun faça allò que pensa que és millor sobretot per a la ciutadania, que és pel que aquí estem”. Així mateix, ha destacat que “un partit polític no és una fi en si mateixa, pot haver-hi gent que pense mirant-se el melic, jo no, jo sempre he pensat un partit és un instrument per millorar la societat”.

D'altra banda, el president ha estat preguntat pel pacte aconseguit pel PNB i el PSE-EE per governar junts Euskadi els propers quatre anys. “A mi en principi em sembla bé que es conformin govern el més estables possibles i que tinguen una mirada progressista”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona