Política

ELOI HERNÀNDEZ

ALCALDE DE FONOLLOSA (JUNTS-ERC)

“Amb el POUM tenim noves regles de joc”

“El pla és una via per resoldre conflictes i afrontar reptes”

“Volem posar al mapa de Catalunya les Torres de Fals”

Quin balanç fa del primer any i mig de mandat?
ERC va guanyar i per primer Fonollosa té un govern que no és de CiU. La feina ha estat molt intensa treballant per l'obertura de l'Ajuntament, per acostar-nos a la gent, i per aconseguir un dels reptes més importants, que era resoldreamb seriositat i respecte un seguit de problemàtiques relacionades amb la disbauxa urbanística.
Posi'm un exemple...
Vam trobar expedients urbanístics que s'havien iniciat però que no es van tramitar i han provocat un col·lapse a nivell intern i problemes de personal. Ha calgut una feina de formigueta per posar-ho en ordre. Hem de resoldre-ho provocant el menor prejudici als veïns i salvaguardant l'interès públic.
Han trobat irregularitats?
No són irregularitats però sí actuacions que es feien sense llicència i que van ser denunciades per veïns. L'Ajuntament va obrir expedients però no els va tancar mai. Això feia que alguns veïns creiessin que tenien carta blanca per fer el que volguessin. Ho hem frenat absolutament.
Quins són els grans projectes de mandat?
Estem orgullosos d'haver pogut fer les obres d'ubanitzacio i museïtzació de la plaça de la Creu a Camps, que vam acabar al desembre, després dels treballs arqueològics. Més enllà de les grans obres estem intentant millorar coses del dia a dia que s'havien anat descuidant.
Han aprovat provisionalment el POUM. Què preveu?
El POUM feia 7 anys que estava tramitat. Quan vam entrar estava molt encallat. La comissió d'Urbanisme va fer un revés a l'Ajuntament i va tirar enrere els plantejaments de l'equip de govern. Nosaltres hem intentat trobar una proposta de consens. Apostem per un creixement molt moderat i realista. I sobretot per adequar-lo a la realitat actual. El POUM serà una via per resoldre conflictes i per afrontar reptes per als nostres pobles. Tenim noves regles de joc per tirar endavant.
I a partir d'ara, què projecten?
Destacaria la construcció de la depuradora de Fonollosa i la que l'ACA farà a Rajadell. Amb això tindrem solucionat el sanejament d'aigües residuals als nostres pobles.També hi ha la rehabilitació de la piscina municipal i obres a l'escola, que ja tenim el finançament confirmat . A nivell turístic, farem la rehabilitació d'espais a les Torres de Fals. Volem posar al mapa de Catalunya el conjunt arquitectònic mil·lenari.
La nova connexió al Cardener garanteix el subministrament d'aigua?
La del Consell Comarcal és una obra molt gran i molt important per a nosaltres perquè garanteix la qualitat i la quantitat d'aigua. No hem de patir per problemes d'abastament d'aigua. És un avenç en un servei bàsic com el de l'aigua.
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés d'independència de Catalunya?
Crec que un paper bàsic. Primer la gent i després els ajuntaments. La nova república l'hem de construir des de baix i els ajuntaments hem d'estar al costat del poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona