Política

Pagesia

Prop de 400 tractors participen en la segona jornada de la Marxa Pagesa

Unió de Pagesos espera reunir mig miler de tractors aquest dissabte a Barcelona

La protesta busca fer visible el malestar del sector

Un total de 379 tractors s'han mobilitzat aquest divendres en la segona jornada de la Marxa Pagesa per reivindicació la dignitat del sector. La protesta, organitzada pel sindicat Unió de Pagesos, va arrencar dijous des d'una quinzena de poblacions catalanes i culminarà aquest dissabte a Barcelona.

L'acció busca visibilitzar el malestar de la pagesia i els problemes que pateix el sector, com els danys que causa la fauna salvatge i el fet que s'hagin retallat ajudes agroambientals, a l'agricultura i ramaderia ecològiques, i per compensar les dificultats de l'activitat agrària en zones desafavorides i de muntanya.

Aquest migdia s'han aplegat 186 tractors a Martorell provinents de les comarques de Lleida, Muntanya i l'Anoia; 30 a Terrassa provinents de les comarques de la Catalunya Central; 103 a Vilafranca del Penedès procedents de les comarques de les Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Alt Penedès i Baix Llobregat, i 60 a Mataró provinents de les comarques de Girona.

Els de la ruta de Comarques de Girona-Maresme han confluït a la tarda a Badalona, on han lliurat el manifest de la Marxa Pagesa l'alcaldessa, Maria Dolors Sabater. Els participants han fet tast de productes de temporada i proximitat al Centre de Convencions del municipi.

Els tractors de la ruta de la Plana de Lleida-Muntanya-Anoia-Baix Llobregat i els de la ruta de les Terres de l'Ebre-Camp de Tarragona-Alt Penedès-Baix Llobregat han fet aturada a Molins de Rei (Baix Llobregat), on s'ha celebrat una assemblea i un sopar.

La tercera columna, amb els tractors provinents de la Catalunya Central i els Vallesos, fa nit a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

La Marxa es reprendrà aquest dissabte al matí amb la incorporació dels manifestants de Sant Boi de Llobregat i les Franqueses del Vallès. Està previst que tots els tractors arribin a les 11.00 del matí a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, on se celebrarà l'acte final de la Marxa Pagesa. Unió de Pagesos espera reunir 500 tractors en l'última jornada de la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona