Política

guerra de banderes

Un 91,7% dels vots a Viladamat, en contra de penjar la ‘rojigualda'

La consulta sobre les inversions i la presència de la bandera espanyola al consistori mobilitza 133 dels 362 censats amb dret de vot, un 37%

El govern local, de la CUP, els escoltarà i desobeirà

Una amplíssima majoria del 91,7% dels 133 veïns que van participar, fins ahir al migdia, en la consulta municipal de Viladamat sobre la presència de la bandera espanyola a l'edifici del consistori i les inversions a prioritzar en el present exercici, s'oposen al fet que la rojigualda onegi al consistori. L'alcalde, Robert Sabater (CUP), explicava que només un 8,3% dels vots van ser favorables a la penjada de l'ensenya estatal i, en conseqüència, optaran per desobeir: “El resultat legitima la decisió del govern i la majoria dels veïns ens demana desobeir, que és el que farem”, sostenia Sabater.

En la butlleta per a la consulta sobre la bandera espanyola, el govern recordava als vilatans que al desembre l'Ajuntament va rebre una notificació de l'advocat de l'Estat en què es demanava per què la bandera espanyola no havia onejat mai a l'ajuntament. En previsió que s'activés un nou procediment judicial per desobediència contra els edils, la solució va ser deixar la decisió en mans de la ciutadania i fer una crida a la participació, que ha crescut fins al 37% dels 362 empadronats majors de 16 anys que ahir tenien dret de sufragi. El govern apostava per no penjar l'ensenya, però hauria acatat que la majoria dels veïns apostessin per la seva presència.

Sabater ressaltava que la participació ha crescut 6 punts percentuals respecte a l'any passat: “Cada any anava pujant un o dos punts, però el màxim era el 31% de l'any passat.” L'alcalde admetia que “probablement” el debat sobre la bandera espanyola ha esperonat més gent a anar a l'urna.

Les inversions

Pel que fa a les inversions, el pla de participació 2017 es va iniciar amb una recollida de propostes, i, després d'estudiar-ne la viabilitat, s'havien concentrat en 6 opcions per ser sotmeses a votació. Les tres més votades, finalment, van ser millorar l'accés per la carretera de l'Armentera fent-hi passos de vianants i vorera (7.500 euros), l'adequació del parc infantil (11.500 euros) i tapar amb fusta els contenidors del nucli urbà (11.500 euros), que es van imposar a l'enderroc del dipòsit d'aigua vell, l'adequació del camp de futbol i les millores a la carretera de Figueres i la Creu. Entre els dos processos, només hi va haver un vot de diferència, que l'alcalde atribuïa a un veí francès que s'havia inhibit d'opinar sobre la presència o no de la bandera espanyola. No hi va haver cap vot nul ni en blanc.

LES XIFRES

133
veïns
de Viladamat han participat en el procés sobre la presència de la bandera espanyola a l'ajuntament.
362
empadronats
majors de 16 anys podien opinar sobre el símbol i les inversions. La participació ha estat d'un 37%.
91,7
per cent
dels vots emesos són contraris a la penjada de la ‘rojigualda', i només un 8,3 hi són favorables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona