Política

Rafael Catalá

MINISTRE DE JUSTÍCIA

“És un numeret impropi d'una societat democràtica”

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dilluns que la mobilització de suport a Mas, Ortega i Rigau que té lloc davant les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) “és un numerat impropi d'una societat democràtica”. “Veiem la paraula democràcia al cap del carrer, i la democràcia és el respecte a les institucions, mentre que el que s'està fent avui no és respectar el poder judicial”, ha dit. Segons Catalá, el judici a l'expresident i a les dues exconselleres és fruit que el 9-N es va “incomplir una norma”, fet que en un Estat de dret “té conseqüències”. La mobilització, ha continuat, és un intent de “transmetre als ciutadans i a l'opinió pública que aquest és un judici polític on s'està limitant la democràcia o la llibertat d'expressió” per “confondre”, però “als jutges no els influirà en absolut”. El ministre ha admès que el seu govern té “estudiades” totes les opcions per impedir el referèndum, també l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, tot i que considera que no serà necessari perquè “no hi haurà referèndum”.

El ministre ha insistit que el seu executiu vetllarà perquè no se celebri un referèndum a Catalunya i que “es compleixin les lleis” sense deixar ningú “al marge de la legalitat”. “Si algú s'entossudeix en parlar del que no és possible i actuar en contra del que és possible la llei funcionarà i garantirem que es compleix a tot Espanya”, ha dit.

I preguntat per la possibilitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució que permet intervenir competències de la Generalitat, Catalá s'ha mostrat convençut que no caldrà arribar-hi” perquè “no hi haurà referèndum”. “Som un país democràtic on les lleis es compleixen”, ha dit. En tot cas ha admès que el seu govern ha estudiat “totes les alternatives”. “El govern té estudis d'aplicació de tots els articles de la Constitució, dels mecanismes de coordinació, de resolució de conflictes”, perquè “som un govern responsable i no improvisem cap de les actuacions que fem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.