Política

Cas Nóos

L'Audiència de Palma absol la Infanta i condemna Iñaki Urdangarín a sis anys de presó

Considera provats els delictes de prevaricació, frau a l'Administració Pública, tràfic d'influències i contra l'Hisenda Pública

La major condemna, de huit anys i sis mesos, és per a Diego Torres ex-soci de l'ex-duc de Palma

L'Audiència de Palma de Mallorca ha condemnat l'Infanta Cristina a una multa de més de 265.000 euros com a responsable a títol lucratiu pel cas Nóos, si bé l'absol com a cooperadora necessària de dos dilectes fiscals comesos pel seu marit en els anys 2007 i 2008.

De la seua banda, Urdangarín ha sigut condemnat a sis any i tres mesos de presó i multa de 512.553 euros. L'Audiència el condemna per un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un delicte de falsedat en document públic i amb un delicte de malversació de caudals públics, pel qual se li condemna a 2 anys i 8 mesos de presó, a una multa de 7 mesos i 17 dies amb una quota diària de deu euros i a 2 anys i 7 mesos d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de Balears.

A més, considera provat un delicte de frau a l'Administració Pública, pel qual se li condemna a 7 mesos de presó i a 4 anys i 6 mesos d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de Balears. També ha sigut condemnat per un delicte de tràfic d'influències, pel qual se li condemna a 1 any de presó. El tribunal – presidit per Samantha Romero i les ponents Rocío Martíni Eleonora Moyá– que ha adoptat per unanimitat condemna Urdangarín per un delicte contra la Hisenda Pública, pel qual se li condemna a 1 any de presó i a una multa del duplo de la quantitat defraudada (259.478,38 euros). I finalment s'afig un delicte contra la Hisenda Pública, pel qual se li condemna a 1 any de presó i a una multa del duplo de la quantitat defraudada (253.075,30 euros).

La suma de les penes és la següent: 6 anys i 3 mesos de presó, 7 anys i un mes d'inhabilitació especial i multa de 512.553,68 euros. També se li condemna a la responsabilitat civil.

Junt a l'ex-duc de Palma ha sigut condemnat el seu ex-soci, Diego Torres per al qual la sentència estableix huit anys i sis anys de presó, huit d'inhabilitació especial i multa d'1.723.843,10 euros. De la seua banda, l'ex-president de les Illes, Jaume Matas Palou ha sigut condemnat a 3 anys i huit mesos de presó i set anys d'inhabilitació especial. Matas ja té dos sentències condemnatòries i està encausat en altres nou peces més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona