Política

Parlament de les Illes

El Parlament de les Illes insta els governs espanyol i català a cercar una solució política

Hi ha hagut 35 vots favorables i 20 contraris a la proposició no de llei presentada per MES per Mallorca

MES considera que la cambra balear no pot ser un simple espectador davant un moviment ciutadà que ha pronunciat de forma neta i democràtica la seua voluntat

“El Parlament de les Illes Balears insta els governs espanyol i català a cercar una solució política i no judicial a la situació que viu Catalunya.” Aquesta és la proposició no de llei aprovada pel ple del Parlament de les Illes Balears a instàncies de MÉS per Mallorca.

Hi ha hagut 35 vots favorables dels grups parlamentaris MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, El Pi-Proposta per les Illes Balears, Socialista, Mixt -GentxFormentera-PSIB i els de Xelo Huertas i Monsterrat Seijas. Els 20 vots en contra han estat dels grups Popular i Mixt-Ciutadans.

En l'escrit presentat a la cambra per MES per Mallorca es recordava que “en dos anys Catalunya ha vist com s'obria un procés judicial per haver organitzat, de manera pacífica i sense violència, el que és l'expressió de la manera més pura de la democràcia, una consulta popular, per voler demanar al poble, als ciutadans que el votaren, la seva opinió; també hem pogut veure com un president de la Generalitat declarava als tribunals com a investigat; com regidors municipals són perseguits i acusats penalment de provocació a la sedició quan l'únic que havien fet era manifestar la seva opinió, en el legítim exercici del dret fonamental a la llibertat d'expressió de l'article 20 de la Constitució.”

L'escrit redactat per la diputada Margalida Capepellà expressava la voluntat que el Parlament balear “no es quedi com a simple espectador davant un moviment ciutadà que de forma impecablement neta i democràtica ha manifestat en nombroses ocasions i de diferents maneres la seva voluntat d'expressar la seva opinió i de decidir el seu futur com a poble, ni tampoc pot mirar cap a altra banda mentre tres ex dirigents polítics i l'actual presidenta del Parlament són jutjats per complir un mandat democràtic”.

La moció que inicialment havia presentat MES per Mallorca, escurçada per les diferents esmenes, tenia aquest redactat “El Parlament de les Illes Balears demana al govern espanyol i a les Corts generals que es deixi de judicialitzar –vulnerant els principis democràtic i de separació de poders– el conflicte polític que genera el procés sobiranista de Catalunya, i que obrin un diàleg vertader, permanent i públic entre els governs de Catalunya i Espanya amb l'objecte de donar una solució pacífica al conflicte basada en el principi democràtic, proclamat a l'article 1 de la Constitució”.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern espanyol augmenta les pensions un 0,9% i assegura que és l’últim any que es fa amb una “decisió discrecional”

Madrid

El govern espanyol allarga la pròrroga de contractes de lloguer fins al 9 de maig

Madrid

El govern espanyol nomena l’almirall Teodoro López Calderón com a nou cap de l’estat major de la Defensa

Madrid

El govern permetrà saltar-se el confinament municipal per assistir a mítings electorals

barcelona

El Consell de Ministres aprova la pròrroga dels ERTO i de la prestació per a autònoms fins al 31 de maig

Madrid

El Govern desitja que Iceta superi el “balanç zero” d’Illa amb Catalunya

barcelona

Illa s’acomiada de la cartera de Sanitat destacant el paper de la cogovernança en la gestió de la pandèmia

Madrid

El Govern augmenta els pressupostos en 1.800 milions a càrrec d’un nou endeutament al FLA

barcelona

Albiach creu que JxCat hauria d’apartar Canadell i els perfils “excloents” de les llistes

Barcelona