Política

municipal

acord de govern

CiU i el PP pacten en secret un acord estable a Sant Vicenç

El regidor popular Jacobo García-Nieto donarà suport al govern en minoria de Miquel Àngel Martínez des de l'oposició

Els dos partits admeten que aparcaran les diferències ideològiques per “treballar pel poble”

La bona sintonia entre CiU i el PP de Sant Vicenç de Montalt des del principi del mandat ha acabat segellat en un “acord de col·laboració” estable. El document, que es va firmar en secret a finals del mes de novembre passat i que s'ha donat a conèixer ara de sorpresa i en el darrer ple, no implicarà, però, cap modificació en l'equip que capitaneja el convergent Miquel Àngel Martínez, perquè l'únic regidor popular a l'Ajuntament, Jacobo García-Nieto, es mantindrà a l'oposició donant suport a l'acció del govern municipal.

Tant l'alcalde com l'edil del PP insisteixen a dir que la coincidència dels programes electorals ha fet que anessin acostant posicions i que han preferit deixar de banda les diferències ideològiques que mantenen en l'àmbit nacional per “millorar i treballar pel poble”. En aquest sentit, comparteixen prioritats, com ara la necessitat de potenciar el passeig Marítim i el parc dels Germans Gabrielistes com a pulmó verd i nexe d'unió entre els dos nuclis de Sant Vicenç, però també en matèria d'educació o de seguretat ciutadana. Tot i que Martínez defensa que no és un acord “polític de governabilitat” sinó “entre persones”, l'aliança amb García-Nieto donarà certa estabilitat al govern municipal en minoria.“Aquesta mà oberta s'ha traslladat també a la resta de partits de l'oposició”, assegura l'alcalde. Un intent de sumar més suports que, de moment, només s'ha pogut materialitzat amb el PP.

García-Nieto va explicar que ha estat fàcil tancar el pacte. De fet, al marge de la investidura de Miquel Àngel Martínez, que es va abstenir, gairebé sempre s'ha mantingut molt a prop de les posicions del govern de CiU de Sant Vicenç entregant el seu vot favorable a moltes de les propostes. “La nostra intenció no és canviar la manera de pensar de CiU, ni ells tampoc ho pretenen de nosaltres, l'objectiu ha estat posar el municipi al davant de tot”, va afirmar el regidor del PP.

Les direccions, a favor

L'acord ha estat ben rebut per les direccions comarcals de les dues formacions polítiques. El president del PDeCAT al Maresme, Carles Bosch, va admetre que desconeixia els termes concrets del pacte, però no va amagar que, en l'àmbit local, entre CiU i el PP hi havia “molt bona sintonia”. “Si ha de servir per estabilitzar el govern municipal i vetllar pels interessos del poble, em sembla bé”, va afegir-hi. Pel que fa al PP, el president, Diego Sánchez, sí que coneixia l'existència del document firmat pels dos partits. “L'única condició que es va posar va ser la d'excloure del debat municipal tot allò que fes referència a la independència”, va afirmar el dirigent popular.

Un soci previsible, per l'oposició

A cap partit de l'oposició de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt els ha sorprès la signatura de l'acord perquè l'entesa entre populars i convergents s'ha vist repetidament en els plens municipals. El que sí que critiquen és que no s'hagi fet públic el contingut del pacte ni s'hagi aclarit a canvi de què s'ha arribat a aquest consens. Tant ERC com 9 Sant Vicenç lamenten, a més, que Miquel Àngel Martínez, que com a president del Consell Comarcal ja va fer fora del govern els republicans, en lloc d'apostar per un bloc plenament sobiranista, hagi optat per un acord “antinatural” i que tingui com a soci prioritari “un enemic del procés”. El PSC, que va ser el que va desvelar el secret durant la sessió plenària, admet que tenia negociacions obertes per entrar a formar part del govern local i que ara, amb l'acord del PP, s'han trencat definitivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona