CiU s'ofereix als alcaldes socialistes del Garraf per millorar junts les inversions del govern de la Generalitat

Convergència i Unió presentarà demà divendres un total de 54 esmenes referents a la comarca del Garraf al pressupost del govern de la Generalitat. Així ho va anunciar ahir la diputada vilanovina Marta Llorens, que a més de ser molt crítica amb l'elaboració del full de ruta econòmic del tripartit, es va oferir als alcaldes socialistes per defensar plegats els interessos de la comarca: «Obrim la porta als socialistes del Garraf perquè, si ells no són prou valents, nosaltres sí que estem disposats a fer la pressió i l'acompanyament necessaris perquè el pressupost doni una millor resposta a les necessitats del territori, ja que el Garraf és una de les comarques més deprimides de Catalunya».

Per Llorens, el pressupost del 2010 és «el del fracàs de les polítiques del tripartit», pel que fa a la lluita contra la crisi i les prestacions socials, i «els alcaldes del territori, la majoria dels quals són socialistes, no han estat capaços de defensar els interessos».

De les 54 esmenes que ha preparat el grup comarcal de CiU, destaquen les que reclamen inversions en equipaments sanitaris i educatius per a diferents municipis, a més d'una biblioteca municipal i un centre cívic per a Cubelles i un teatre-biblioteca per al nucli de les Roquetes, a Sant Pere de Ribes. A més, el portaveu del grup comarcal, Gerard Figueras, ha explicat que també es demana al govern de la Generalitat que incorpori al pressupost una partida per al rescat del peatge dels trànsits interns de la comarca, que afecta especialment Cubelles, una rebaixa en el peatge de l'autopista del Garraf, l'ampliació del Consorci Sanitari del Garraf i la creació d'un centre d'acollida per a les víctimes de la violència de gènere.

«Amb tres n'hi ha prou»

Les 54 esmenes que ha fet CiU per al Garraf representarien una inversió de prop de 17 milions d'euros, una fita que consideren complicada que pugui acceptar el govern de la Generalitat. Per això, Marta Llorens ha fet un oferiment a l'executiu de José Montilla i ha dit que, si s'accepten tres esmenes de totes les que han presentat, el seu grup parlamentari es compromet a retirar la resta d'esmenes al pressupost. Tot i això, la diputada vilanovina considera que la defensa que estan fent els socialistes del Garraf del document econòmic és un mal favor a la imatge de la política: «És vendre fum i ser molt poc rigorós, perquè les xifres parlen molt clarament. El que fan és contribuir a la falta de credibilitat de la classe política», indica Llorens, que lamenta que el Garraf sigui la comarca més «perjudicada» sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona