Joaquim Mas, alcalde de Canet, oficialitza davant el PSC que no tornarà a ser candidat a les municipals

L'alcalde de Canet, Joaquim Mas, va oficialitzar fa pocs dies i davant l'agrupació local del PSC que no serà candidat a les eleccions municipals del 2011. Mas va notificar la decisió d'abandonar la política local «després de 24 anys a l'Ajuntament i per deixar pas a la renovació». Els socialistes de Canet, reunits en l'assembla ordinària, van acceptar la proposta i van valorar i agrair tots els anys que Mas ha dedicat a la formació. L'alcalde hi va afegir ahir que la seva decisió «no hauria de sorprendre ningú» perquè ja fa temps que es plantejava tancar la seva etapa política. «Quan arribi el 2011 pràcticament farà un quart de segle que sóc al consistori, en el qual he ocupat tant el lloc de l'oposició com el del govern», va apuntar. Segons Mas, aquest període de la seva vida de servei al poble «ha estat ple de llums i ombres». En aquest sentit, a l'alcalde socialista li ha tocat viure el temps polític més convuls que ha viscut mai Canet, començant per la moció de censura del 2001 que va fer fora del govern l'alcalde de la Plataforma Independent de Canet (PIC), Francesc Garcia, gràcies a un pacte entre CiU, el PSC i ERC. «Potser molta gent que llavors va criticar la moció, a dia d'avui ja ha entès que es va fer per prevenció i per evitar que Canet caigués en una situació com la que ha viscut ara Santa Coloma de Gramenet», rememora Mas.

Joaquim Mas va entrar a l'alcaldia cap a la meitat del mandat del 1999-2003 i va haver d'afrontar una dura oposició del PIC i una crisi social que va enfrontar la ciutadania. Posteriorment, va continuar en el període 2003-2007 gràcies una altra vegada al pacte dels tres partits, tot i que el PIC va estar a punt d'arribar a la majoria absoluta.

L'últim mandat, l'actual, és el resultat novament d'una entesa entre formacions i, alhora, d'un trencament entre CDC i UDC després que els convergents imposessin com a candidat el mateix Francesc Garcia. «No ha estat una època fàcil, com tampoc ho és l'actual, amb la crisi econòmica que vivim els ajuntaments», explica Joaquim Mas, que, tot i això, hi afegeix: «La transformació urbanística de Canet és un fet evident i un orgull per a mi».

EL PROTAGONISTA

JOAQUIM MAS
ALCALDE DE CANET DE mAR psc
Ha comunicat oficialment al partit que no serà candidat a les eleccions municipals del 2011


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona