Política

euskadi

l'anunci de desarmament d'eta

Otegi atorga “total credibilitat” a l'anunci del desarmament d'ETA

El líder abertzale assenyala que el diari ‘Le Monde' prové d'un dels anomenats “artesans de la pau” en els quals la banda ha confiat el procés

Confia que els estats espanyol i francès “no posin obstacles afegits”

El secretari general de Sortu i portaveu d'EH Bildu Arnaldo Otegi ha confirmat i qualificat de “bona notícia” l'anunci aquest divendres de l'imminent desarmament d'ETA que, segons ha avançat el diari Le Monde, es produirà el 8 d'abril. “Esperem que aquest cop sí el procés de desarmament sigui total i integral”, ha afegit.

En una “declaració d'urgència” en nom de Bildu des de Sant Sebastià, Otegi ha donat “total credibilitat i veracitat” a la informació aportada al rotatiu francès pel militant ecologista Txetx Etcheverry, perquè “es posa en boca” d'un representant dels anomenats “artesans de la pau”, en els quals ETA va dipositar la responsabilitat del seu propi desarmament.

El líder abertzale ha fet una crida a la societat civil, la comunitat internacional i a les institucions basques a estar “a l'altura del moment, del repte que es presenta, de la gran finestra d'oportunitat que s'ofereix al país perquè el desarmament es produeixi en un temps breu”.

És per això que ha demanat posar davant de tot els interessos del país i no dels individus o dels partits i per tant comprometre's en un procés que ha qualificat d'“il·lusionant”.

Ha reconegut que no espera “gran cosa” dels governs espanyol i francès, però que vol pensar que “no posaran obstacles afegits a un esdeveniment històric que marcarà un abans i un després al país”.

De fet, ha assegurat que, amb el procés de desarmament es podria haver conclòs abans i “el retard és fruit de dos estats que s'entossudeixen en impedir que hi hagi una organització com ETA que es pugui desarmar”.

A més, el dirigent abertzale ha acusat els estats espanyol i francès d'haver “renunciat a les seves responsabilitats”: “No volen un escenari al país amb una ETA absolutament desarmada”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona