Política

Municipal

Candidata Madrenas

En només un any de mandat –que es va complir ahir–, Marta Madrenas no només ha aconseguit que ningú discuteixi la seva posició com a alcaldessa de Girona sinó també tenir el suport clar del partit perquè ella sigui la candidata del PDeCAT el 2019. Fent memòria, cal recordar que quan va dimitir Carles Puigdemont per anar a la Generalitat, es va buscar un “alcalde de transició” (Albert Ballesta) perquè es va dir que no es volien condicionar les possibilitats dels regidors de cara a les primàries del 2019. Després de l'episodi fallit de Ballesta, Madrenas va acabar arribant a l'alcaldia, però debilitada pel vodevil i per una premissa que podia marcar la seva continuïtat: no havia estat la primera opció. Com deia a l'inici, però, en només un any s'ha fet seu el lloc al consistori i també al partit. Al PDeCAT no hi ha ara mateix ningú que pugui fer-li ombra i ella ha jugat molt bé el seu paper en aquests 366 dies. Sí, es faran primàries, però tothom ja dona per fet que seran un tràmit per a Madrenas. Sinó no es pot entendre l'acte que la mateixa junta local del PDeCAT a Girona li va organitzar dijous al vespre a La Mercè. El títol era eloqüent: Marta Madrenas: el projecte valent de la Girona que volem. Era un acte de partit –hi havien convidat tots els grups municipals però només hi van assistir alguns regidors del PSC i ERC– fet perquè ella marqués un perfil clar, personal i també de partit –va voler desmarcar-se de la resta de formacions que donen suport al procés–, perquè exposés el seu projecte de ciutat, que, lògicament, no és només per als dos anys que queden de mandat. Ella va parlar per a una previsió de sis anys, incloent-hi també el mandat 2019-2023. I gairebé tothom del partit era allà per donar-li suport. Començant pel màxim responsable a la demarcació, Pere Vila. També hi eren tots els regidors de CiU al consistori –excepte dos que tenien actes a aquella hora– i la junta local de Girona del PDeCat en ple –inclòs Ballesta–. A tots plegats, Madrenas els va fer pujar al final a l'escenari destacant el “gran equip” de regidors amb qui compta i la “gran ajuda” que rep del comitè local en la seva tasca. Va ser el final de la conferència, el tancament, perfecte: tot el partit donant suport a Madrenas.

La conferència havia començat just 42 minuts abans –amb només 10 minuts de retard– amb un vídeo sobre la Marta Madrenas més personal. Des del plat preferit (escudella) fins a la primera feina que havia tingut (cambrera a Isaac el Cec) passant pel millor moment de la seva vida (naixement dels seus fills) o els seus records dels diumenges a la tarda (anar al camp del Girona de petita i “ramblejar” de més joveneta), entre molts altres detalls dels típics testos en què es vol mostrar la cara més humana del personatge. Era un acte fet per enaltir la figura, per reivindicar-la, per obrir ja, de fet, la cursa electoral. Falten més de dos anys per als comicis del 2019, però l'acte de dijous organitzat pel PDeCAT va ser el primer acte electoral de la candidata Madrenas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona