Política

policial

operació per gihadisme

Dos detinguts en una operació contra el gihadisme a Roda de Ter

Els Mossos d'Esquadra escorcollen tres domicilis d'aquest municipi d'Osona des de les quatre de la matinada

El conseller d'Interior informa que els arrestats, altament radicalitzats, desenvolupaven “una intensa activitat d'accions d'enaltiment del terrorisme i incitació a cometre delictes a la xarxa”

La Policia Nacional deté un sospitós de col·laborar amb l'Estat Islàmic al País Valencià

Els Mossos d'Esquadra estan portant a terme una operació antiterrorista antigihadista a Roda de Ter (Osona). L'operació ha començat a les quatre d'aquesta matinada i a hores d'ara s'estan fent escorcolls a tres domicilis, i ja hi ha dues persones detingudes.

Aquesta actuació s'està desenvolupant a partir d'una investigació tutelada per l'Audiència Nacional per presumptes delictes relacionats amb el terrorisme gihadista. Segons fonts de la investigació, es tracta de delictes relacionats amb la captació i activitat a la xarxa.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha detallat -en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio- que els Mossos d'Esquadra porten 10 mesos investigant els dos arrestats, altament radicalitzats. Segons ha dit, “les persones detingudes són ciutadans d'origen magrebí que vivien a Catalunya i estaven radicalitzant dues dones catalanes”. Jané ha informat que aquestes persones tenien antecedents policials lligats amb delictes violents, i que en els darrers mesos “s'havia evidenciat una intensa activitat d'accions d'enaltiment del terrorisme i incitació a cometre delictes a la xarxa”.

Sospitós a Benetússer

Paral·lelament, i també per ordre de l'Audiència Nacional, la policia ha detingut a Benetússer (País Valencià) un sospitós de col·laborar amb l'Estat Islàmic. L'arrestat es dedicava a captar i a adoctrinar gihadistes. El ministeri de l'Interior ha indicat que el considera un “membre actiu del denominat ‘gihad de la paraula'.

El detingut, de 45 anys, d'origen marroquí i nacionalitzat espanyol, va portar a terme centenars de publicacions amb continguts terroristes amb l'objectiu de captar i reclutar el màxim nombre de persones per viatjar a la zona de conflicte i portar a terme el ‘gihad violent'.

Segons la direcció general de la policia, les seves activitats de proselitisme “l'havien convertit en una amenaça real contra la seguretat pública” en utilitzar les xarxes socials per portar a terme “un efectiu adoctrinament terrorista, fonamentat en la difusió de continguts violents, inicialment en favor d'Al-Qaida i, en l'actualitat, del grup terrorista Daesh (nom amb què també es coneix l'Estat Islàmic)”.

Ara fa una setmana, la Guàrdia Civil va detenir un home marroquí de 43 anys , a Santa Coloma de Farners, acusat d'haver finançat Estat Islàmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia