Política

EN DIRECTE

congrés dels diputats

Els diputats del PDeCAT, ERC, Podem, En Comú i Compromís abandonen el ple del Congrés en protesta per l'expulsió d'Homs

Campuzano diu que la imatge posa de manifest que “la qüestió catalana avui és la qüestió democràtica a Espanya”

Els diputats del PDeCAT, ERC, Podem, En Comú, Compromís i Bildu al Congrés han abandonat aquest dijous el ple de la cambra en protesta per l'expulsió del portaveu del PDeCAT i exconseller de la Presidència Francesc Homs, que va perdre aquest dimecres el seu escó fruit de la inhabilitació del Tribunal Suprem per l'organització del 9-N. En començar el ple, el diputat del PDeCAT Carles Campuzano ha demanat la paraula a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per “intervenir en defensa de la dignitat dels diputats del PDeCAT després de l'expulsió d'Homs”, i quan aquesta li ha negat la possibilitat que s'expressés adduint que la qüestió ja es va resoldre quan es va concedir el suplicatori del Suprem, els diputats han abandonat l'Hemicicle. Els diputats del PDeCAT no participaran tampoc a les votacions d'aquest dijous i es reincorporaran a la cambra la setmana que ve. El substitut d'Homs com a diputat, Feliu Guillaumes, prendrà possessió de l'acta la setmana que ve.

Després d'abandonar l'Hemicicle, Campuzano ha assegurat que l'expulsió d'Homs és un fet “inèdit a la història de la democràcia espanyola”. “El raonable hagués estat que avui haguéssim pogut justificar la nostra posició davant el que entenem que és la degradació del sistema democràtic”, ha dit, perquè “no és normal que un diputat elegit fa pocs mesos hagi d'abandonar l'escó simplement per haver facilitat que més de 2 milions de persones a Catalunya poguessin exercir el seu dret a participar en les decisions polítiques”.

Campuzano també ha agraït el suport dels grups que han acompanyat els diputats del PDeCAT en aquest gest i ha assegurat que la imatge posa de manifest que “la qüestió catalana avui és la qüestió democràtica a Espanya”. “Sense una bona democràcia a Espanya que doni una bona sortida a la demanda catalana de poder defensar el nostre futur, aquesta democràcia queda greument tocada”, ha dit, i aquesta és “una idea que compartim nosaltres amb alters grups de la cambra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona