Les Votacions del 13-D a Osona es faran a parròquies, sindicats i restaurants

Un total de 126 meses repartides en 52 col·legis electorals s'habilitaran a Osona per a la consulta per a la independència que es farà el 13 de desembre a 34 municipis d'aquesta comarca. La coordinadora Osona Decideix, que és qui coordina la consulta, va fer pública ahir la llista de locals on es podrà exercir el dret a vot. Rectories, locals de sindicats, centre cívics, escoles concertades, un restaurant i una oficina comptable són alguns dels punts on els osonencs amb dret a vot podran anar el dia 13 per participar en la consulta. El fet de no poder utilitzar locals municipals ha obligat els promotors a buscar alternatives, i les solucions han estat diferents segons cada situació.

En el cas de Sant Pere de Torelló (Osona), on l'alcalde, Jordi Fàbrega (Entesa per Sant Pere- EPM), havia ofert els locals municipals per a actes i celebració de la consulta, els organitzadors han optat pel Casal Cultural i Recreatiu, una de les entitats que integra la comissió organitzadora. Fàbrega va agrair el fet que una entitat cedeixi el seu local, però va assegurar que «no són lògiques» algunes de les reaccions generades pel seu anunci. Entre aquestes, hi ha les del grup de Ciutadans al Parlament, que van demanar la inhabilitació de Fàbrega com a alcalde i la destitució com a delegat del govern a les comarques centrals pel fet de defensar una «posició plenament democràtica».

En diversos municipis s'ha optat per celebrar la consulta als locals parroquials, com pot ser el cas de Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Corcó i a la parròquia del Remei de Vic. A Manlleu, s'ha descartat definitivament l'opció anunciada que una de les meses es pogués instal·lar en una mesquita o local de la comunitat islàmica. La col·laboració d'institucions vinculades amb l'Església catòlica també es notarà amb la cessió d'espais per part d'escoles concertades vinculades a aquesta institució. A Tona, a tall d'exemple, la votació es farà a l'Escola Vedruna, i a Vic, al col·legi L'Escorial.

En el cas citat de Santa Maria de Corcó, que és un municipi que disposa de tres nuclis diferents, s'hi instal·laran tres punts de votació tant al mateix poble com als nuclis de Cantonigròs i Sant Martí Sescorts. Aquesta situació també passarà a les Masies de Voltregà. Altres punts on es podrà votar seran seus sindicals. A la capital d'Osona, Vic, es podrà fer als locals dels sindicats CCOO i UGT, i en el cas de Manlleu, una de les tres taules serà al local de Comissions Obreres. Altres municipis més petits han optat per habilitar locals privats per fer la consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona