Política

tribunals

CAS PRETÒRIA

Un empresari reconeix haver pagat el 3% al lider del cas Pretòria, ‘Luigi'

Un empresari ha testificat avui en el judici a la trama de corrupció Pretòria que va pagar comissions del 3% al cervell de la xarxa, Luis Andrés García, Luigi, a canvi que aquest l'informés de quan sortien a concurs obres públiques. Ha afirmat que va arribar a demanar-li ajuda per beneficiar-se dels seus contactes polítics.

En la primera sessió de la fase testifical del judici a la xarxa de corrupció urbanística catalana, que va operar a municipis barcelonins entre 2001 i 2009, l'empresari ha reconegut que es va valer dels contactes polítics que tenia l'exdiputat del PSC Luigi, en aquest moment constructor, a l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per cobrar unes factures. “Aquest senyor coneixia tothom”, ha dit el testimoni. Entre les seves coneixences, l'exalcalde del municipi, Bartomeu Muñoz, acusat de concedir adjudicacions irregulars en connivència amb Luigi.

Ha explicat a més que va arribar a un acord amb l'exdiputat socialista pel qual l'empresari li pagava el 3% de la facturació de les obres de les quals ell l'informava. Uns diners que cobrava a través de la societat City Actividades Inmobiliarias, usada per Luigi per cobrar les comissions que li va reportar la seva activitat delictiva en la trama. En algunes d'aquestes obres, generalment de demolició, també va estar involucrada la societat municipal de Santa Coloma Gramepark, de la qual era president el també acusat Manuel Dobarco i que s'encarregava de treure a concurs públic moltes de les adjudicacions de l'ajuntament.

També han declarat avui els antics administradors de les empreses Construccions Riera i Excover, que, a través d'una societat que van formar amb Proinosa, Centre Comercial Gramenet, van resultar adjudicatàries del projecte urbanístic de la Pallaresa, que es va desenvolupar a Santa Coloma i que és objecte d'investigació. Un concurs en el qual, segons la Fiscalia, “estranyament” no es va presentar cap altra mercantil i que va ser manipulat per Luigi i altres acusats perquè les esmentades empreses resultessin adjudicatàries i del qual, segons l'exadministrador de Riera, no es va fer cap estudi de viabilitat per part de l'Ajuntament.

El judici continua demà amb la declaració dels inversors que van participar en aquesta operació Pallaresa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA