Política

El regidor denunciat de Cabrera se sent “perseguit”

L'alcalde ha denunciat el que havia estat soci seu de govern per presumpte suborn, frau, conspiració i amenaces

El regidor no adscrit diu que es viu en una dictadura i acusa l'alcalde d'irregularitats en la gestió

Les diferències entre l'alcalde i un regidor de Cabrera d'Anoia han acabat fa uns dies als jutjats d'Igualada, on el batlle Salustià Monteagudo (PSC) ha denunciat el seu exsoci de govern José Fernández, ara regidor no adscrit després que ICV li retirés la confiança. Entre les acusacions hi ha el suborn, el frau i les amenaces. Per Fernández, l'afer va començar amb una discrepància política, “perquè l'alcalde incomplia alguns compromisos pels quals jo li vaig donar suport”, com ara fer una auditoria econòmica o unes obres al camp de futbol. El sou i la dedicació de Fernández també han centrat els retrets des d'aleshores.

José Fernández va impulsar el mes d'agost una moció de censura que va acabar retirant “perquè m'ho va demanar el partit i vaig ser noble”. Al cap de poc ICV l'expulsava, una decisió en què el regidor també veu la mà de l'alcalde. Fernández acusa l'alcalde d'irregularitats en la gestió i de “donar obres de la meva àrea de Medi Ambient als seus amiguets”. El regidor qüestiona també la gestió de fa dos mandats, quan assegura que “va arruïnar el consistori”.

El regidor no adscrit també assegura que l'alcalde ha construït una xarxa d'influències per aïllar-lo: “Tots els que hi havia amb mi a la llista cobren de l'Ajuntament directa o indirectament.”

L'edil lamenta que “aquí estem en una dictadura”, perquè “estan mentalitzats que el poble és seu i així ho estan fent”. Fernández es refereix al fet que el pare de Monteagudo va ser alcalde entre el 1991 i el 2003. Com a exemple d'això, Fernández assegura que “en les eleccions municipals ningú anava als mítings dels altres partits per por que els veiessin”. L'exsoci de Monteagudo reivindica que “estic en aquesta situació perquè soc l'únic en aquest Ajuntament que ha plantat cara i ha posat al descobert tots els secrets que s'han estat ocultant des de fa anys”.

L'alcalde de Cabrera d'Anoia, Salustià Monteagudo, no ha volgut valorar les declaracions del seu exsoci de govern, però recorda que “això està en mans d'un jutge” i convida el regidor “que vagi als jutjats si considera que hi ha alguna cosa irregular”. Montegaudo defensa la seva “bona gestió” i creu que Fernández, “per decència, ha de plegar”; una acció que li demana “de forma respectuosa i institucional”.

LA XIFRA

15.000
euros
assegura l'alcalde que Fernández li demanava a canvi de renunciar a la seva acta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona