Política

En marxa un procés participatiu per ordenar l'entorn de la Baells

El Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona han confeccionat un avanç del pla especial que ha de servir per marcar què es pot fer i què no es pot fer als voltants de l'embassament. Estan convençuts que el pantà s'ha d'explotar turísticament i no volen “deixar escapar el tren”, ara que l'ACA sembla disposada a treballar per dinamitzar la zona.

L'esbós dels consellers i els diputats es complementarà amb les propostes de la ciutadania i la resta d'agents involucrats, que podran participar en dos tallers que s'organitzen amb la voluntat d'establir les bases “de manera participativa i inclusiva”, segons va dir el vicepresident primer del Consell, Francesc Xavier Francàs. El primer serà el dia 11 de maig a Cercs i se centrarà en la diagnosi i les necessitats que té la zona. El segon es farà a Vilada el dia 1 de juny i servirà perquè els participants facin propostes d'actuacions.

El Consell Comarcal ha enviat prop de dues-centes invitacions a diferents estaments i entitats de la comarca, però convida i anima a tothom.

El calendari

Tant el Consell Comarcal com la Diputació mantenen la prudència a l'hora de marcar una data per a l'aplicació del pla especial. Com que es tracta d'un afer urbanístic, els tràmits són feixucs i és difícil marcar-se objectius a curt termini, tot i que els més optimistes parlen de l'any 2018. Des de la Diputació, la tècnica Lorena Perona afirma que el primer pas “ja està fet”. Ara es duran a terme els tallers per recollir idees per complementar un pla especial que haurà de ser aprovat pel Consell, primer, i per la comissió territorial d'Urbanisme, després.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia