Un jutge investiga l'alcalde de Caldes, acusat d'haver pagat factures falses

El PSC denuncia pagaments irregulars en la reforma del mercat municipal i el nou enllumenat públic

Ahir l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó, (CiU) no tenia constància ni havia rebut encara cap citació del jutjat per anar a declarar en relació amb la querella presentada pel grup de l'oposició. El jutge ha admès a tràmit la querella presentada pel PSC en què denuncia un seguit de presumptes irregularitats en presentar-se factures falses per la reforma del mercat i també sobre el projecte d'estalvi energètic de l'enllumenat públic que s'ha estrenat fa poc al municipi. Els socialistes acusen Joaquim Arnó de pagar 34.580 euros a l'empresa adjudicatària de la reforma del mercat municipal, Bassa Mar SA, per a la instal·lació d'una vela provisional que no es va posar mai. Recorden que va ser l'equip de govern d'Arnó qui va decidir no traslladar els paradistes a l'exterior i abaratir així el cost de les obres.

La querella denuncia també la redacció, per part de Manel Roig, com a administrador de l'empresa Miatec Innova, d'un pressupost i factures suposadament falses, certificades per l'alcalde Joaquim Arnó, sobre la substitució dels fanals dels carrers de Caldes, amb la finalitat de presentar-los a l'Institut Català de l'Energia (Icaen) i així obtenir una major subvenció. «Tots dos es van confabular per defraudar i enganyar l'Icaen i obtenir una subvenció que no corresponia, amb factures falses emeses per Miatec, que tenien com a única finalitat aparentar la realitat dels treballs i els pagaments efectuats», defensa el PSC en un comunicat. Recorden que, finalment, es va concedir la subvenció a finals del 2007 per uns treballs que encara s'havien d'executar i que, de fet, s'han acabat aquest any.

Una reforma del mercat més que polèmica

Les obres del mercat municipal s'arrosseguen des de fa un parell d'anys. Primer van ser els problemes econòmics de l'empresa adjudicatària i després s'han anat fent canvis en el projecte inicial. Els socialistes també han qüestionat en diverses ocasions la gestió de les obres que ha fet el govern. Segons denuncien, durant la reforma, la parada del mercat número 2, corresponent a la de la dona de l'alcalde, es va fer nova sense l'aprovació d'un projecte tècnic, ni permís d'ocupació o la llicència d'activitats. Així mateix, recorden que Joaquim Arnó va votar sense tenir-hi dret, tenint en compte que la seva esposa és concessionària d'un parada, la modificació de l'ordenança municipal del mercat que donava la potestat, fins ara de l'Ajuntament, als paradistes per decidir els canvis de parada i el que podrà vendre cadascú. També afirmen que el projecte executiu recollia tota una sèrie d'actuacions que, actualment, tot i no haver-se modificat el projecte, no s'estan portant a terme, com ara les finestres laterals del carreró, valorades en uns 13.000 euros.

Estalvi energètic

Els nous fanals instal·lats al centre del poble es van estrenar a finals d'estiu. El govern va fer bandera en el seu moment de l'innovador sistema pioner a Catalunya que permetia estalviar fins a un 50% del consum energètic anual de l'Ajuntament. Arran de la querella presentada ara pel PSC el jutge cridarà a declarar el proper 10 de febrer l'alcalde del municipi i també a Marcelino Martínez, administrador de l'empresa Bassa Mar SA; Juan Antoni Gil, arquitecte municipal, i Sílvia Ventura, directora facultativa de l'obra; i pel procediment de l'Icaen a Manel Roig, com a administrador de l'empresa Miatec Innova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona