Política

campanya espanyolista

Apareixen banderes espanyoles enganxades en diversos punts de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra identifica un grup de set joves que posava adhesius en façanes del Passeig de la Bonanova

Barcelona s'ha despertat aquest dijous al matí amb diverses banderes espanyoles enganxades en diversos punts de la ciutat, especialment al Districte de Sarrià Sant Gervasi i l'Avinguda Diagonal. Les banderes han aparegut al mobiliari urbà i parades d'autobús. L'acció, de la qual es desconeix la identitat dels seus autors, també s'ha dut a terme en diversos punts de l'àmbit metropolità, com Sant Cugat del Vallès o l'Hospitalet de Llobregat, segons les imatges que han penjat a la xarxa alguns usuaris de Twitter. Aquesta matinada, els Mossos d'Esquadra han identificat un grup de set persones que havia enganxat una cinquantena de banderes espanyoles al Passeig de la Bonanova.

Segons fonts policials, tres dels membres d'aquest grup eren menors mentre que els altres quatre majors d'edat. Els agents han denunciat aquests darrers per infringir l'ordenança municipal i fixar els adhesius a les façanes.

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han explicat a l'ACN que el servei de neteja municipal retirarà els adhesius si afecten el mobiliari urbà o les empreses corresponents si es troben en algun mitjà de transport municipal.

Per la seva banda, en declaracions a RAC1, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat que no tenia constància d'aquesta iniciativa i ho ha atribuït a un grup de persones que “tenen voluntat d'expressar-se i ho fan de la millor manera que poden i saben”. “Deu estar en llibertat de cadascú expressar-se públicament”, ha comentat.

El 21 de juny de l'any passat, també van aparèixer diverses banderes espanyoles en punts de Barcelona. Concretament, van ser una vuitantena, repartides per la Plaça dels Països Catalans, davant de l'Estació de Sants; a la Plaça Pius XII, davant l'hotel Princesa Sofia; a la cantonada dels carrers Lepant i Aragó; a les confluències amb els carrers Bruc i Pau Claris, o a l'Avinguda Diagonal, entre d'altres. La majoria d'elles eren de la mida d'una banderola i estaven penjades en fanals, tot i que també n'hi havia de més grans i de diferents metres d'allargada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona