Política

A Camprodon es consolida el relleu de l’alcalde històric Esteve Pujol

L’equip de govern de Junts i +Camprodon ha afrontat polèmiques com ara les telecomunicacions de Beget

Treballa per reforçar el sector turístic

Camprodon ha viscut i segurament està vivint encara una vertadera transició. De fet, això és el que pertoca quan hi ha un relleu a setze anys al govern municipal d’unes mateixes sigles polítiques i persones. I és que, tot i que l’alcalde dels últims quatre mandats, Esteve Pujol, va guanyar les eleccions del 2015, un pacte entre els independents de Junts Fem Camprodon amb Xavier Sala al capdavant i ERC el va apartar de càrrec.

Dos anys després, aquesta transició s’està produint sense grans polèmiques polítiques al si del consistori. Després dels comicis, Pujol va defensar que eren la llista més votada i que això significava que l’acord entre els altres dos grups calia atribuir-lo a la voluntat que ell no continués a l’alcaldia, i no pas a cap altra cosa. Això no obstant, va assumir i així ho ha continuat fent el seu pas a l’oposició amb naturalitat i sense grans escarafalls.

El nou alcalde va deixar clar des del primer moment que allargava la mà a l’oposició i, ja des d’aleshores, es va fixar dues prioritats. D’una banda i conscient de la importància en l’economia local del sector turístic, va dir que volia treballar per situar el poble al lloc que li pertoca d’entre els municipis turístics del país. D’una altra banda, va apostar per fer el poble més acollidor, pensant de portes cap endins, amb els veïns.

La polèmica més important que ha hagut d’afrontar l’equip de Xavier Sala està relacionada amb aquests dos eixos generals del seu programa. Sala es va trobar sobre la taula el projecte de la nova torre de telecomunicacions de Coll de Bucs, a la carretera de Beget, que havia de solucionar les zones fosques d’aquest poble, Rocabruna i Font Rubí quant a servei d’internet, televisió digital i telefonia mòbil. El seu equip va decidir aparcar-lo, perquè, segons va explicar, la Generalitat no els feia arribar els diners promesos per tirar la instal·lació endavant. I, a la vegada, l’alcalde anunciava que treballaven per trobar una solució alternativa al tema. Això, li va comportar les queixes dels veïns d’aquestes zones.

La solució ha arribat a principi d’aquest any amb una nova ubicació, al serrat dels Boixos de Montagut i Oix, i amb una inversió més assequible (150.000 euros), perquè, entre altres coses, l’accés a la zona és més directe, que no pas l’anterior. Les zones fosques, si no hi ha més entrebancs, s’eliminara l’any vinent.

A part de diversos treballs de millora als espais públics de Camprodon, com la reurbanització del carrer Sant Roc i d’obres subvencionades com la millora del monestir de Sant Pere, un gruix important de les actuacions impulsades fins ara ha anat en la línia de consolidar l’aposta turística. Així, per exemple, s’han iniciat recentment els treballs de rehabilitació de Cal Marqués per conservar un element patrimonial important de Camprodon i per obrir-lo a l’ús veïnal i de les entitats.

A més, Camprodon ha entrat de ple en el projecte transfronterer País d’art i història i, ara, hi ha inclòs la millora de la muralla del castell de Sant Nicolau i d’alguns treballs de millora del popular pont romànic gràcies a participar en un programa Feder de promoció turística del Ripollès.

El govern

Xavier Sala es va trobar amb un consistori on va haver de configurar una majoria, fet que va suposar que l’alcalde dels últims setze anys passés a l’oposició. Va comptar com a soci ERC, sota les sigles de +Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona