Política

ALBERT GÓMEZ

PORTAVEU DEL PDECAT I PRIMER TINENT D’ALCALDE A PALAFRUGELL

“He fet la moció de censura amb tristor”

El cap de files del PDeCAT diu que per ànim de revenja podrien haver restat a l’oposició torpedinant el govern del PSC en minoria

Diu que renuncia a ser alcalde perquè tres batlles en quatre anys serien massa

La paella pel mànec
Gómez va ser el cap de llista més buscat després de la nit del 24 de maig de 2015, en què com a tercera força, CiU tenia el poder aritmètic per decantar l’alcaldia del costat del PSC o d’ERC. Van triar lleialtat als antics socis socialistes, amb un gran desencís en les files republicanes i els adherits i simpatitzants de l’ANC local. Amb el pas dels mesos se’n va acabar penedint. Primer va plegar d’Unió, incòmode amb la línia contrària al procés del partit. I després que al PSC comencessin a trobar pegues per cedir-li l’alcaldia promesa, i recordar a Fernández que era alcalde gràcies a ells, van deixar-lo en minoria i ara li han cedit l’alcaldia a ERC.

Una setmana després de donar l’alcaldia a ERC, en detriment dels antics socis del PSC, Gómez respon les crítiques de l’exalcalde, Juli Fernández.

Al final del ple de la moció de censura, amb Josep Piferrer acabat d’investir alcalde amb els seus vots, se’l veia un pèl absent...
L’he viscut amb certa tristor. Una moció de censura crec que no és mai una cosa agradable, i en el seu moment vaig defensar molt el pacte amb el PSC. No hem sentit, segurament, l’eufòria d’ERC, però, per altra banda, ens il·lusiona tornar a estar al govern per mirar de fer bé la nostra feina.
Han insistit que no hi ha ànim de revenja amb Fernández. Però no em negarà la defensa del punt d’honor.
El punt d’honor el vam posar més quan vam fer el pas de sortir del govern amb el PSC i l’Entesa. A l’hora de fer la moció de censura pesa més la tria entre haver de garantir la majoria de Fernández [PSC] des de fora o decidir directament amb ERC a dins de l’executiu. Per revenja, podríem haver fet molt més mal al PSC des de fora, amb una oposició amb majoria absoluta, que des de dins.
L’exalcalde l’ha assenyalat com el dolent de la pel·lícula: per trànsfuga, interessat i artífex tant del trencament amb ells com de l’ascens d’ERC a l’alcaldia...
Vam sortir del govern perquè ens sentíem trepitjats, que Fernández ens estava fent el llit. Feia temps que teníem la sensació que hi havia una estratègia premeditada per no cedir-nos l’alcaldia. I respecte al transfuguisme, sostinc que la manera i el moment en què vaig dir que deixava Unió no va ser el que tocava, però ho vaig fer per coherència i no me’n penedeixo. Molta gent d’Unió ha acabat al PDeCAT, altres a Demòcrates. I l’altre fet és que el partit ja ni existeix.
L’exalcalde també li ha retret que “s’aprofiti” de la política pels 4.000 euros que percep a la Diputació per la designació d’Unió.
Aquestes asseveracions fan un flac favor a la institució. Ell és el cap del PSC a la Diputació i també en cobra 5.000. I què? Tots dos hi anem a fer la nostra feina. Des de la Diputació s’impulsen moltes polítiques, obres i accions per a les comarques gironines. I no entenc que sigui capaç de fer-la servir com a arma de desgast quan ell mateix en forma part.
Finalment, però, amb ERC tampoc tindrà l’alcaldia que amb el PSC els semblava a l’aire.
Amb el PSC hi hauria hagut un sol canvi a l’alcaldia a finals del tercer any. I amb la moció de censura, ERC l’agafa a mig mandat. Resten només dos anys i no tindria sentit que, després del canvi de Fernández per Piferrer, ara, d’aquí a un any hi hagués un tercer relleu.
Com entoma el seu retorn a l’IPEP, que l’exalcalde volia repartir entre diferents regidors?
Recuperem el funcionament que tenia l’àrea, amb tots els braços sota tutela d’una única regidoria. Hi ha dos grans reptes sobre la taula: el pla d’acció comercial, partint de zero i sobre la base d’un treball tècnic, i la participació dels interessats; i la promoció del sòl industrial, on hi ha un web a punt i el regidor Guillem Genover va deixar molta feina avançada.
Què faran amb la polèmica del Golfet?
El que digui el jutge. La moció que vam votar a favor, com a PDeCAT, demanava la paralització cautelar mentre la justícia no es pronunciés. I ja hi va haver una interlocutòria que acceptava que l’obra continués. Si demanen la primera ocupació i el jutge no diu el contrari, s’haurà de tramitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona