Política

JOSEP MARIA BARTOLOMÉ

ALCALDE D’AVINYONET DE PUIGVENTÓS

“M’han fet un linxament polític”

Bartolomé confirma que renunciarà a l’alcaldia d’Avinyonet en el ple del juliol

Dimiteix, tal com va anunciar fa divuit mesos, arran del cas dels llibres de la biblioteca que van acabar al contenidor de reciclatge

Alcalde des del 2007.
Josep Maria Bartolomé es va estrenar d’alcalde el 2007 i ha seguit governant des de llavors amb majoria absoluta a Avinyonet de Puigventós. En l’actual mandat l’equip de Bartolomé( PDeCAT), governa amb cinc regidors davant l’oposició a càrrec de quatre regidors del grup d’ERC. Al juliol, l’alcalde renunciarà a l’alcaldia tal com s’hi va comprometre fa divuit mesos pel cas dels llibres de la biblioteca que van acabar al contenidor.

El febrer del 2016, el poble d’Avinyonet de Puigventós va ser l’escenari d’una forta polèmica després que es destapés que uns set-cents llibres de la sala de lectura municipal havien acabat al contenidor blau per reconvertir aquella sala en un espai de coworking. Bona part dels llibres provenien d’un donatiu que havia fet anys abans l’advocat i polític Josep López de Lerma, que va denunciar el cas. La polèmica es va ampliar quan ERC (a l’oposició), va criticar el desmantellament de la biblioteca municipal, la fi que van fer els llibres i va reclamar dimissions de l’equip de govern de Josep Maria Bartolomé (PDeCAT). Tot i admetent l’error, Bartolomé va anunciar que deixaria el càrrec l’estiu del 2017.

Confirma que dimitirà de l’alcaldia d’Avinyonet?
Sí, presentaré la dimissió en el proper ple ordinari que serà el dia 5 de juliol i a continuació també renunciaré al càrrec i deixaré de formar part del consistori.
Pel cas dels llibres que van acabar al contenidor?
Sí. Vaig cometre un error humà; tots plegats el vam cometre. Però vull recordar els fets: teníem una sala de lectura –oficialment no havia estat mai una biblioteca– en què en quinze anys no havia entrat mai ningú. I com que tinc una mentalitat empresarial –potser va ser això el que em va trair–, no considerava normal tenir un local que no servia si teníem altres necessitats per a les entitats i per al poble. Teníem un projecte de crear un espai de cotreball en aquesta sala, era necessari i tots hi estàvem d’acord, es va aprovar per unanimitat. L’únic error és que no havíem d’haver llançat mai aquells llibres; ho vaig dir, he demanat disculpes, ho havíem d’haver fet d’una altra manera, no era gens fàcil, ho vam intentar, no vam poder recol·locar aquests llibres i ens vam equivocar. Però tinc la meva dignitat i no puc acceptar els insults i tot el que es va dir.
Amb qui està més dolgut?
No estic ressentit amb la població d’Avinyonet però sí amb els insults de les quatre persones, una de les quals no viu al poble, que van fer aquella campanya. Es van publicar declaracions en què es deia que jo no havia obert mai un llibre i que era un inútil; vinyetes de l’alcalde estirant un carro de llibres i dient “l’alcalde demostra que pot ser útil per al poble”. M’han fet un linxament polític, no hi ha dret. Em sembla molt bé que s’hagin recollit firmes per reobrir la sala de lectura; però no cal insultar ningú per fer-ho.
No va rebre mostres de suport?
N’he rebut moltes. Recordo particularment un missatge del jovent del poble que deia “que un error humà no esborri nou anys de servei”. Em vaig sentir molt orgullós d’aquell suport.
Tampoc vol quedar-se de regidor?
M’ho he pensat molt; amb tot el que ha passat també se m’ha encès una bombeta: aviat faré 70 anys. He dedicat els últims 18 mesos a endreçar qüestions pendents, hi ha un equip molt preparat i més jove que prendrà el relleu.
La tasca de qui el succeirà serà complicada?
Serà Júlia Gil, l’actual tinenta d’alcaldia, responsable de Cultura. Ho farà perfectament, segurament d’una manera diferent. És cert que l’oposició va reclamar la seva dimissió, em van reclamar la seva destitució, però sempre li he mantingut el meu suport perquè estàvem junts i d’acord, i ens vam equivocar tots plegats.
Marxa amb un regust amarg?
No; crec que deixo el poble amb millores respecte a quan vaig arribar a l’alcaldia. Fa quatre anys vaig decidir renunciar al sou d’alcalde, vaig considerar que podia prescindir de cobrar de l’Ajuntament i ho vaig fer en benefici del poble. Vam començar el mandat amb un endeutament de 700.000 euros i ara tenim un romanent de 700.000 euros a l’Ajuntament. Crec que he fet una bona feina i tot i això també haig de dir que Avinyonet m’ha aportat molt més del que jo hagi pogut fer per al poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona