Les comarques barcelonines registren un 23,17% de vots amb un «sí» majoritari

Vic i Sant Cugat sorprenen amb un 41,2% i un 25,7% de participació tot i ser la primera i tercera poblacions més grans

Certa tendència a no arribar al 30% de participació en els municipis de més 3.000 habitants censats es compleix al Vallès Oriental. Però, excepte a Sant Esteve de Palautordera, on ha votat el 46,12% d'un cens de 1.815, curiosament el municipi amb una participació més alta ha estat el segon amb un nombre més gran de ciutadans amb dret a vot. Concretament a Cardedeu, amb un cens superior als 13.000 habitants, s'ha assolit el 26,6% de participació. El «sí» hi ha recollit 3.174 vots, més de 300 per que els assolits a Sant Celoni, la població del Vallès Oriental amb uns cens superior. Al Vallès Occidental, la participació encara és menor a Castellbisbal, Sentmenat i Castellar del Vallès, els tres únics municipis de la comarca que superen els 3.000 veïns amb dret a vot, excepte Sant Cugat. A Castellar, amb 18.218 habitants amb dret a vot, no s'ha arribat al 20% de participació.

Sant Cugat és una de les grans sorpreses. És el municipi més gran dels que participaven a la consulta i ha aconseguit superar el 25% de participació, una percentatge destacat tenint en compte que tenien dret a vot més de 59.000 ciutadans. La independència ha rebut el suport de 13.198 veïns. Aquella certa tendència general, però, no es compleix en el cas del Maresme: Sant Pol de Mar i Vilassar de Dalt, tot i superar els quatre i set mil veïns amb dret a vot, se situen en un 31,8% i un 30,8% de participació. Al Masnou és on es registren més vots favorables a la independència, amb 3.727 paperetes, tot i tenir 5.000 persones menys al cens que Premià de Mar, que, amb 23.038 censats, només supera el 15% de participació. A Osona, tot i no disposar encara de resultats a dos quart i mig de dotze de la nit, ja se sabia oficialment que la participació era la més alta de tot Catalunya, amb el 41,1% dels habitants amb dret a vot que havien anat fins a les urnes. El «sí», situat entre un 96% i un 97% dels votants de la comarca, també superava la mitjana de la resta. Vic era la gran sorpresa, amb un 41,2% de participació d'un cens de 33.175 persones amb dret a vot. Al Bages, Navàs i Sallent, amb més de cinc i sis mil votants potencials, superaven el 27% de participació. En pobles petits com l'Estany i Calders, la consulta es podria considerar representativa en assolir nivells superiors al 50% i al 60%. A l'Estany el «sí» ha superat la meitat del cens oficial i, per tant, els veïns han donat suport a la independència per majoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona