Política

Junqueras promet un 1-O equiparable a altres comicis

Diu que hi haurà “col·legis, meses, composició de meses, urnes i recompte” com sempre

Acusa l’Estat de posar en risc els ciutadans vetant l’accés dels Mossos a les dades de les policies europees

El vicepresident del govern català i president d’ERC, Oriol Junqueras, va prometre ahir davant dels consellers nacionals del partit un referèndum “amb les mateixes condicions i característiques” de totes les convocatòries electorals. I va especificar que això vol dir que hi haurà “col·legis electorals, meses, composició de meses, urnes, paperetes i recompte”. En el consell nacional ordinari dels republicans, Junqueras justificava el referèndum com l’única opció possible en resposta a l’actitud “profundament irresponsable” del govern espanyol, que, segons ell, posa en risc la seguretat de tots els ciutadans de Catalunya quan veta l’accés dels Mossos d’Esquadra a les dades que comparteixen totes les policies europees a través de l’Europol.

El vicepresident del govern afirma que l’executiu de Rajoy sap que els Mossos actuen eficaçment en la lluita contra el terrorisme i, davant d’això, “prefereix debilitar-los” en l’intent de perjudicar “els ciutadans que no pensen com ells” amb un resultat que acaba perjudicant tots els ciutadans. Junqueras acusa el govern espanyol de fer-ho sistemàticament i amb constància, com ho demostraria el fet que no hagi convocat la Junta de Seguretat de Catalunya en vuit anys. El líder republicà considera molt greu, a més, que l’executiu de Rajoy admeti obertament que no permet que la policia catalana conegui la informació compartida de l’Europol “perquè no li agrada el clima polític i com funcionen les coses” a Catalunya.

Per altra banda, acusa l’Estat de preferir “regalar” a la banca els 60.000 milions “buidats del fons de pensions de la seguretat social” que no pas recuperar-los per als pensionistes. En contraposició a aquesta actitud “irresponsable” del govern espanyol, Junqueras reivindica la “responsabilitat” del govern català perquè és “capaç de fer allò que es deia que era impossible”, com tancar la presó Model de Barcelona, impulsar la renda garantida de ciutadania o aprovar la llei d’universalització de l’assistència sanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona