Política

El ple de Reus desestima les al·legacions al pressupost d’enguany

La formació DenouReus havia sol·licitat una partida de 750.000 euros per destinar-los a un pressupost participatiu

Els comptes municipals de Reus van quedar definitivament aprovats ahir. La sessió plenària extraordinària celebrada al matí va servir per desestimar les al·legacions presentades i analitzades en un informe de l’interventor. Va ser el regidor d’Hisenda del consistori, Joaquim Enrech, qui va exposar les quatre al·legacions presentades a l’expedient de pressupost municipal d’enguany, una de les quals va ser plantejada per la plataforma DenouReus. El govern va aconseguir desestimar-les amb el suport del PP (tretze vots en total). La CUP hi va votar en contra (sis vots) i es van recollir les abstencions de C’s i el PSC (set, en total, per l’absència de la socialista Carmen Pozuelo al debat).

Sense partida per a un pressupost participatiu

Segons va explicar Enrech, DenouReus va demanar 750.000 euros que haurien hagut de destinar-se a un pressupost participatiu. El regidor, però, va subratllar que la demanda es va desestimar “per una qüestió de forma” i perquè “no s’ajusta al que es preveu a la llei”. En aquesta mateixa línia es va expressar en el cas d’una segona al·legació, que va arribar des de Demòcrates de Catalunya, amb la voluntat que s’abonin les quotes pendents d’adhesió a l’AMI i que es col·loqui una estelada en una rotonda d’accés a Reus.

Les dues al·legacions restants van venir d’un parell de particulars. La primera, d’un empleat municipal, en representació de la CGT, en relació amb “la manca de negociació” sobre els llocs de treball i la plantilla de l’empresa per a la qual presta els seus serveis. Enrech va revelar que també es va desestimar perquè “sí que hi va haver negociació” i que aquesta va quedar registrada en actes de reunions.

Finalment, un ciutadà va presentar una al·legació als comptes municipals per demanar una partida amb l’objectiu d’iniciar un procés d’expropiació d’un immoble de la seva propietat. Amb tot, i segons el regidor, una instància presentada a finals del desembre passat va deixar clar que “el particular no demana l’inici del procés d’expropiació”, motiu pel qual la seva sol·licitud també es va desestimar.

La CUP diu que Reus “mereix un nou govern”

Des de l’oposició, el ple d’ahir va servir per carregar contra l’acció del govern que lidera el batlle, Carles Pellicer. “Més enllà de les explicacions tècniques, hi ha les mostres de bona voluntat”, va carregar contra el govern la cupaire Marta Llorens, “incapaç” d’adaptar-se a les al·legacions presentades. “Per tot plegat creiem que Reus mereix un altre govern, un nou govern”, va reblar la independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona